Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση του ΠΣΧΜ - Αλληλεγγύη με την Κούβα, για Παλαιστίνη και Κολομβία

 Πηγή:josemartigr.blogspot.com

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΤΕΡΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ

Για άλλη μία φορά γινόμαστε θεατές της ολοένα κλιμακούμενης ισραηλινής βαρβαρότητας με στόχο την συνέχιση της εποικιστικής αποικιοκρατίας που ξεκίνησε 73 χρόνια πριν και συνεχίζεται, όπως πάντα με τη ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων που δεκαετίες στηρίζουν την κατοχή και τη σφαγή των Παλαιστινίων.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο «Ισραήλ της Λατινικής Αμερικής» , όπως είχε χαρακτηρίσει την Κολομβία ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, ο λαός που εξεγέρθηκε ενάντια στο νομοσχέδιο του φασιστοειδούς προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, και προβλέπει την αύξηση της φορολογίας με πρόσχημα το κόστος της πανδημίας, βρέθηκε αντιμέτωπος με μία βάρβαρη και ματοβαμένη καταστολή.

  • Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των σφαγών στην Παλαιστίνη και στην Κολομβία.
  • Άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και στις δύο χώρες.
  • Ο κάθε λαός έχει δικαίωμα να ορίζει μόνος του την τύχη του όπως νομίζει. Απέναντι στην κατοχή, στη σφαγή, στην ιμπεριαλιστική επίθεση, στην καταστολή των ελευθεριών ο κάθε λαός αποφασίζει μόνος του με τι μέσα θα παλέψει.
  • ·Όποιος τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος, τελικά είναι με τον θύτη.
  • ·Η Κούβα που 60 χρόνια υφίσταται έναν απάνθρωπο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ, υπήρξε πάντα ξεκάθαρα στο πλευρό των καταπιεσμένων και αγωνιζόμενων λαών, ενάντια στον κοινό εχθρό, τον Ιμπεριαλισμό. Μαζί της και εμείς.
ΚΟΥΒΑ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ο  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ  ΘΑ  ΗTΤΗΘΕΙ !

Συντονιστικό