Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Οι HΠΑ επιτίθενται στην ΚΟΥΒΑ, οι ΛΑΟΙ την στηρίζουν


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν τις επιθέσεις τους στις κουβανικές ιατρικές αποστολές σήμερα, χρησιμοποιώντας τες ως επιχείρημα για να διατηρήσουν το νησί στη λίστα των χωρών που δεν πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων.

Όπως συνέβη πέρυσι, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ συμπεριέλαβε τη χώρα της Καραϊβικής στη χειρότερη θέση (επίπεδο 3) της αμφιλεγόμενης ετήσιας έκθεσής της για την εμπορία ανθρώπων, παρά την μηδενική ανοχή που δήλωσε η Κούβα ενάντια σε αυτήν τη μάστιγα.


Μαζί με την ΚΟΥΒΑ, 18 άλλες χώρες εμφανίζονται σε αυτη την μονομερη λίστα, ενάντια σε πολλές από τις οποίες η Ουάσιγκτον διατηρεί πολιτική συνεχούς εχθρότητας, όπως η Κίνα, το Ιράν, η Νικαράγουα, η Βενεζουέλα, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η Ρωσία και η Συρία. . Όταν περισσότερες από διακοσιες οργανώσεις σε σαρντα χωρες προωθούν μια παγκόσμια εκστρατεία για την απονομή του του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve, , το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλά για φερόμενα σημάδια καταναγκαστικής εργασίας στο πρόγραμμα ιατρικών αποστολών του νησιού .

Η έκθεση δείχνει ότι η κουβανική κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων και δεν καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να το πράξει, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει την εκστρατεία της κατά της κουβανικής συνεργασίας στον τομέα της υγείας και απειλεί τα έθνη που δέχονται αυτή τη βοήθεια.
Ο Οργανισμός των κρατών της Ανατολικής Καραϊβικής εξέφρασε την ανησυχία και την καταδίκη του για το νομοσχέδιο που εισήγαγε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ που επιχειρεί να απεικονίσει την ανθρωπιστική βοήθεια της Κούβας ως "εμπορία ανθρώπων". και τιμωρία χωρών που αποδέχονται αυτή τη βοήθεια.

Οι χωρες της Καραϊβικής δήλωσαν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα το έργο του σώματος Henry Reeve και επανέλαβαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται με όλες τις φιλικές κυβερνήσεις που προσφέρουν αυτή υποστήριξη στα μικρά νησιωτικά κράτη της περιοχής.

Η αντίδραση της σοσιαλιστικής Κούβας στην διεθνή πανδημία SARS- CoV2 υπήρξε μοναδική και μέσα στη χώρα την ίδια και όσον αφορά τη διεθνή συνεισφορά της.
Η απονομή του Διεθνούς Βραβείου Νόμπελ, θα σημάνει την αναγνώριση της νήσου της Κούβας για τον ιατρικό διεθνισμό της, που αποτέλεσε το κεντρικό χαρακτηριστικό της ανάπτυξης της χώρας από το 1960.

Η ιστορία επίσης μας υποδεικνύει ότι, είτε λαβει αναγνώριση είτε όχι, η επαναστατική Κούβα θα εξακολουθήσει να μάχεται για ένα διεθνές σύστημα υγείας, άξιο μίμησης και για τους κατοίκους της και διεθνώς.
Το Βραβείο Νόμπελ θα αντικατοπτρίσει μια νέα διεθνή συνειδητότητα σχετικά με το τί είναι σημαντικό σε αυτόν τον κόσμο: την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

ΚΟΥΒΑ
ΝΟΜΠΕΛ ΝΑΙ
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΧΙ

Premio Nobel de la Paz para las brigadas médicas cubanas Henry Reeve 2021