Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η δήμαρχος της ιταλικής πόλης Κρέμα ευχαριστεί τους Κουβανούς γιατρούς για την αλληλεγγύη τους

Πηγή: Prensa-latina.cu

Η δήμαρχος της ιταλικής πόλης Κρέμα, Στεφανία Μπονάλντι, δήλωσε σήμερα ότι η Κούβα έδωσε ένα παράδειγμα αλληλεγγύης στον κόσμο στέλνοντας εκεί συνεργάτες υγείας για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του Covid-19.

Σε μια συνάντηση με τα 52 μέλη της ιατρικής μπριγάδας που εργάζονται σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας που κατασκευάστηκε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Μπονάλντι τους χαιρέτησε και πρόσφερε στον καθένα από ένα αυγό σοκολάτας, παραδοσιακό δώρο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.


Εκ μέρους της πόλης, η δήμαρχος επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της προς τους 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν ειδικό εφοδιασμού, οι οποίοι, όπως επεσήμανε, άφησαν τη χώρα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να βοηθήσουν αυτήν την πόλη που βρίσκεται στην Λομβαρδία, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.


Από την πλευρά του, ο δρ Κάρλος Πέρες, αρχηγός της αποστολής, αναγνώρισε την υποστήριξη που έλαβε από το δήμο, την Πολιτική Προστασία και όλους εκείνους που συμβάλουν στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μελών της, ενώ υπογράμμισε παράλληλα τον ανθρωπιστικό και αλληλέγγυο προσανατολισμό που τους κινεί.

Στο ίδιο πλαίσιο μίλησε ο Γενικός Πρόξενος της Κούβας στο Μιλάνο, Γιάνιο Γκονσάλες, ο οποίος επιβεβαίωσε τη δέσμευση του νησιού και των επαγγελματιών της υγείας να παραμείνουν στην Κρέμα για όσο χρειαστεί.

Την Μπονάλντι συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Μικέλε Τζενούζο, και οι γραμματείς Πολιτισμού, Τουρισμού και Ισότητας των Φύλων, Εμανουέλα Νικέτι, Εμπορίου και Περιβάλλοντος, Ματέο Γκρανουνιόλι, και Προϋπολογισμού, Φορολογίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Τσίντσια Φοντάνα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελεύθερων Χειροτεχνών, ο οποίος συμμετέχει με τη δημοτική κυβέρνηση στη χρηματοδότηση της διαχείρισης της έκτακτης ανάγκης και ετοίμασε τα αυγά του Πάσχα που προσφέρθηκαν με αυτή την ευκαιρία.