Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Σε επιστολή του στον Ντίας Κανέλ ο Λούλα επαινεί την αλληλεγγύη των Κουβανών γιατρών


Πηγή: lula.com.br

Σε μια επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Κούβας, Μιγέλ Ντίας Κανέλ, ο πρώην πρόεδρος Λούλα τόνισε το παράδειγμα της αλληλεγγύης όταν είδε την εικόνα των κουβανών γιατρών που έφτασαν στην Ιταλία για να βοηθήσουν στη διάσωση των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή, καθώς και του σημασία του προγράμματος "Mais Médicos" (περισσότεροι γιατροί) στη Βραζιλία.


Σάο Μπερνάρντο, Βραζιλία,
23 Μάρτη 2020

Αγαπητέ Πρόεδρε Μιγέλ Ντίας Κανέλ,

Γράφω για να μιλήσω για το συναίσθημα που ένιωσα όταν είδα την εικόνα των Κουβανών γιατρών που έφθασαν στην Ιταλία, για να βοηθήσουν στη διάσωση των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση και ο λαός της Κούβας έδωσαν ένα παράδειγμα αλληλεγγύης στον κόσμο, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια, οικονομικής, γεωγραφικής ή πολιτικής φύσης.

Σε περιόδους κρίσης συναντάμε τους πραγματικά μεγάλους. Και αυτές τις ώρες ο λαός αυτού του νησιού πάντα γιγαντώνεται απέναντι στον κόσμο.

Η ενεργή, μαχητική και επαναστατική αλληλεγγύη της Κούβας είναι ήδη παρούσα σε διάφορα μέρη του κόσμου, μια υπερήφανη και κυρίαρχη απάντηση σε εκείνους που προσπαθούν να επιβάλουν οικονομικό αποκλεισμό και πολιτική απομόνωση σε αυτήν.

Ο λαός της Βραζιλίας θα είναι πάντα ευγνώμων για το ρόλο που είχαν στο πρόγραμμα Mais Médicos, σε μια συνεργασία που έσωσε αμέτρητες ζωές και δίδαξε πολλά στους δικούς μας επαγγελματίες υγείας.

Αυτή η συνεργασία διακόπηκε βάναυσα από ​​μια κυβέρνηση μικρόψυχη με το λαό και τυφλωμένη από μια ατομικιστική και απάνθρωπη ιδεολογία.

Σε αυτή τη στιγμή κρίσης με τον κορονοϊό, δυστυχώς με τον πιο οδυνηρό τρόπο για τον λαό μας, όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε την έλλειψη της δράσης των συντρόφων Κουβανών γιατρών.

Ζητώ, αγαπητέ σύντροφε Ντίας Κανέλ, να μεταφέρετε στους Κουβανούς και τις Κουβανές, ειδικά στους επιστήμονες και τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται σε αυτή τη μάχη για τη ζωή σε όλο τον κόσμο, την αναγνώριση, τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του λαού της Βραζιλίας.

Θα είμαστε μαζί, πάντα, μέχρι τη νίκη.

Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα