Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Οι FANB επικυρώνουν τη δέσμευσή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας και της ειρήνης


Ο Υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για την Άμυνα, Vladimir Padrino López, επιβεβαίωσε τη δέσμευση των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων (FANB), με την αποτελεσματική υπεράσπιση της πατρίδας και της ειρήνης όλου του λαού της Βενεζουέλας, μπροστά στα σχέδια αποσταθεροποίησης των Ηνωμένων Πολιτειών να παραβιάσουν την κυριαρχία της χώρας.

«Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες που αξίζουν οι FANB να εδραιώσουν μία θέση. Θέση που πάντα θα συνδέεται με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις αξίες που μας αγγίζουν, τις αξίες της Πατρίδας» βεβαίωσε από την Αίθουσα Simón Bolívar του Υπουργείου Αμύνης που βρίσκεται στο στρατιωτικό συγκρότημα Fuerte Tiuna.

Επίσης, o Padrino López, κατήγγειλε ότι η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να διαπράξει ένα πραξικόπημα που απειλή την αρμονία και την κυριαρχία του έθνους.

«Εδώ και καιρό, σφυρηλατείται ένα πραξικόπημα κατά της νόμιμα συσταθείσας κυβέρνησης, από τομείς της δεξιάς, που χρηματοδοτούνται από ιμπεριαλιστικούς παράγοντες. Ένα εγκληματικό σχέδιο που απειλεί την κυριαρχία και την ειρήνη της χώρας», ανέφερε.

Επίσης, ο Υπουργός δήλωσε ότι πριν από την αυτοπροκήρυξη του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊντό, ως προσωρινό πρόεδρο, θα μπορούσαν να προκληθούν «πολύ επικίνδυνα συμβάντα» και προειδοποίησε το λαό της Βενεζουέλας για το τι συνέβη το 2002.

«Αυτό που συνέβη εχθές είναι ένα καταδικαστέο γεγονός. Ένας άνδρας που σηκώνει το χέρι του και αυτοανακηρύσσεται πρόεδρος, είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απειλεί το κράτος δικαίου», τόνισε.

Τέλος, ο επίσης τομεακός αντιπρόεδρος της Πολιτικής Κυριαρχίας, Ασφαλείας και Ειρήνης, τόνισε ότι οι FANB είναι έτοιμες να αποφύγουν μία αντιπαράθεση μεταξύ των βενεζουελανών και ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος για την επίτευξη της σταθερότητας και της ειρήνης.

«Είμαστε εδώ για να αποφευχθεί με κάθε κόστος, μία σύγκρουση μεταξύ βενεζουελανών. Δεν είναι ο πόλεμος μεταξύ αδερφών αυτό που θα λύσει τα προβλήματα αλλά ο διάλογος…δεν θα κάνουμε τίποτα εκτός Συντάγματος», εξέφρασε.