Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Η Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις με τις ΗΠΑ


Πηγή: telesurtv.net

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο  μιλώντας την Τετάρτη από το “Μπαλκόνι του Λαού” του Μεγάρου Μιραφλόρες (έδρα της κυβέρνησης), ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή των διπλωματικών και πολιτικών σχέσεων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω της εμπλοκής της στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και ζήτησε από όλο το προσωπικό της να εγκαταλείψει τη χώρα σε 72 ώρες.

«Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας βάζει και βγάζει τους προέδρους”, τόνισε, απορρίπτοντας το πραξικόπημα που αποτελεί μέρος  μιας “πολιτικής παρέμβασης που θέλει να κάνει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική  πίσω αυλή των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Σε αυτά τα πλαίσια τόνισε ότι “τα προβλήματά μας τα λύνουμε στο σπίτι μας, πάντα με το λαό, την εργατική τάξη, τις Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις, τις γυναίκες. Κανείς δεν πρέπει να επεμβίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας”.
Τέλος, ο πρόεδρος Μαδούρο έκανε έκκληση στον πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος "ατσάλινα νεύρα . και ηρεμία [..)  εδώ δεν παραδίνεται κανείς και πάμε για τη νίκη της ειρήνης.

Και κατέληξε, "Να πούμε όχι στη βία, όχι στο πραξικόπημα [...]  μέγιστη κινητοποίηση και μόνιμη επαγρύπνηση και λαϊκή μαχητικότητα σε κάθε κοινότητα, ενορία και περιφέρεια της χώρας¨.