Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ξεκινά στην Αβάνα το Φόρουμ του Σάο Πάολο (+video)



H εκτελεστική γραμματέας του Φόρουμ του Σάο Πάολο, Μόνικα Βαλεντε, βρίσκεται ήδη στην Κούβα για να προεδρεύσει και να συμμετάσχει στην 24η Ετήσια Συνάντηση του Φόρουμ, το οποίο ξεκινά την Κυριακή στο Αβάνα. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι είναι ευτυχής, διότι το Φόρουμ του Σάο Πάολο επιστρέφει στην Αβάνα μετά 25 χρόνια από την ιστορική εκείνη συνάντησης όπου ο Φιντέλ σόκαρε τους πάντες λέγοντας ότι με σοσιαλισμό ή χωρίς σοσιαλισμό, αυτό που θα πρέπει να γράφουν οι σημαίες είναι η ενότητα. 

Σημείωσε ότι, αυτή τη φορά οικοδεσπότης της συνάντησης είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και αυτό θα είναι συμβολικό τη στιγμή που η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική αντιμετωπίζουν την νεοφιλελεύθερη και ιμπεριαλιστική επίθεση. 

Η εκτελεστική γραμματέας του Φόρουμ του Σάο Πάολο τόνισε την αξία της διεξαγωγής της συνάντησης στην Κούβα, η οποία εξακολουθεί να είναι, οδηγός και παράδειγμα, υπογράμμισε, και μας δείχνει ότι το να αντισταθούμε είναι επίσης αγώνας και ότι παρά τις διαφορές, πρέπει να προτάξουμε αυτό που μας ενώνει. 

Η Μόνικα Βαλέντε, η οποία έχει διατελέσει υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος των Εργατών της Βραζιλίας (PT), επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στην Συνάντηση της Αβάνας, μία ευρεία αντιπροσωπεία του Κόμματός της,με επικεφαλής την πρόεδρο του PT Κλέισι Χόφμαν και πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ως ειδική προσκεκλημένη.