Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

700 νεκροί από πνευμονία μέχρι τώρα στο Περού λόγω του κύματος ψύχους

Πηγή: www.acn.cu

Ένας χειμώνας με έντονο κρύο και παγετό έχει αφήσει μέχρι τώρα πάνω από 700 νεκρούς από πνευμονία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας και από αυτούς οι 170 είναι ανήλικοι, όπως μετέδωσε το κανάλι Telesur.

Οι πληγέντες από τις χαμηλές θερμοκρασίες ξεπερνούν τις 400.000 και έχει αναφερθεί επίσης, ο θάνατος χιλιάδων ζώων. 

Καθώς οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν, ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των θυμάτων. 

Λόγω της κατάστασης, οι κυβερνητικές υπηρεσίες διανέμουν ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει κουβέρτες, ζεστά ρούχα, εργαλεία και εξοπλισμό. Ωστόσο, ειδικοί ανέφεραν ότι αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, χωρίς οι αρχές να λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα. 

Από πλευράς του, το υπουργείο Γεωργίας και Άρδευσης ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν μέτρα προστασίας για περίπου 200.000 βοοειδή στην περιοχή Puro και για πάνω από 75.000 στην περιοχή Apurímac

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Άμυνας (INDECI), 29.896 βοοειδή έχουν χαθεί και 2.200.000 έχουν πληγεί στις ορεινές περιοχές. Τις τελευταίες εβδομάδες, μόνο στην περιοχή Puno, έχουν πεθάνει λόγω του παγετού πάνω από 12.000 ζώα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του INDRCI, περισσότεροι από 407.000  άνθρωποι έχουν πληγεί από το κύμα ψύχους, οι οποίοι δεν έχουν επαρκή προστασία για να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.