Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Το Διεθνές Ίδρυμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων χαρακτηρίζει κρατούμενο συνείδησης τον Λούλα

Πηγή: fundacion.in

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διεθνές Ίδρυμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων αποδίδει την ιδιότητα του κρατούμενου συνείδησης κάτω από αυθαίρετη σύλληψη στον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.


Υπό το φως της αλληλουχίας γεγονότων που έλαβαν χώρα τη σημερινή ημέρα, 8 Ιουλίου 2018, κατά τη διάρκεια της οποίας: ΠΡΩΤΟΝ. Αξιολογήθηκε η αίτηση Habeas Corpus Νο. 5025614-40.2018.404.0000, μέσω της οποίας ο δικαστής Ροζέριο Φαβρέτο διέταξε την άμεση απελευθέρωση του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα· ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Ο δικαστής Σέρζιο Φερνάντο Μόρο προσπάθησε να αναστείλει την ανωτέρω διαταγή απελευθέρωσης, παρόλο που βρισκόταν σε άδεια και δεν είχε δικαιοδοτική εξουσία γι’ αυτό· και ΤΡΙΤΟΝ. Ο δικαστής Ζοάο Πέντρο Ζεμπράν Νέτο, ο οποίος επίσης βρισκόταν σε άδεια, διέταξε την αναστολή της απόφασης του δικαστή Ροζέριο Φαβρέτο και την παραμονή στη φυλακή του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. 



Λαμβάνοντας υπόψη επίσης, τις συνθήκες της παρούσας νομικής υπόθεσης: την πλήρη ανυπαρξία γνήσιων και αδιάσειστων αποδείξεων κατηγορίας, την παραβίαση της προβλεπόμενης διαδικασίας, την έλλειψη εγγυήσεων για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου και την εκδηλωμένη αποστροφή μερίδας των δικαστών κατά του κατηγορούμενου,

Το Διευθυντήριο του Διεθνούς Ιδρύματος Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που συσκέφθηκε επειγόντως μέσω τηλεδιάσκεψης, συμφώνησε: να αποδώσει την ιδιότητα (στάτους) του κρατούμενου συνείδησης κάτω από αυθαίρετη σύλληψη στον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.




Σημείωση: Το Διεθνές Ίδρυμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Fundación Internacional de Derechos Humanos) είναι μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης.