Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές συμμορίες στη Νικαράγουα (+video)

Πηγή: www.telesurtv.net

Τουλάχιστον 147 αντικοινωνικά στοιχεία συνελήφθησαν και θα δικαστούν από κοινά δικαστήρια για διάφορα εγκλήματα.

Η Εθνική Αστυνομία της Νικαράγουα (PNN) διάλυσε έναν αριθμό εγκληματικών συμμοριών που σχεδίαζαν να διαπράξουν διάφορα εγκλήματα σε διάφορα μέρη της της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας.

Συνολικά, 147 αντικοινωνικά στοιχεία κρατούνται και κατηγορούνται για την διάπραξη διαφόρων εγκλημάτων όπως οι ανθρωποκτονίες, βία, εκφοβισμός, δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας Μανάγκουα, Σέρχιο Γκουτιέρες, δήλωσε ότι οι συλληφθέντες θα προσαχθούν στα κοινά δικαστήρια.

Παρουσιάστηκαν επίσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μια σειρά στοιχεία που κατασχέθηκαν στη μεγάλη αυτή αστυνομική επιχείρηση, όπως πυρομαχικά και άλλα αντικείμενα και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο από τους κατηγορούμενους κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, ένας για δολοφονία, 62 για ληστεία με απειλή, 9 για ληστεία με χρήση βίας, 4 για διαρρήξεις, 11 για ναρκωτικά, 2 για βιασμό και 56 για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, κατασχέθηκαν τρία κιλά μαριχουάνας, 55 μοτοσυκλέτες, 11 αυτοκίνητα, τέσσερα φορτηγά, 70 πυροβόλα και αυτοσχέδια όπλα, 80 μαχαίρια, 402 πυρομαχικά και 13 εκτοξευτές ρουκετών.

Μία από τις ομάδες που εξαρθρώθηκε ήταν η επονομαζόμενη "Los Cornejos", η οποία ήταν εξοπλισμένη με στρατιωτικές στολές και πυροβόλα όπλα και σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις.

Η Νικαράγουα έχει βυθιστεί εδώ και πάνω από δύο μήνες σε μια κρίση αποσταθεροποίησης, που προκλήθηκε από τομείς της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του Προέδρου Ντάνιελ Ορτέγκα και γι αυτό οι αρχές έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της ειρήνης στο έθνος.