Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Eκτεταμένη απάτη στο λεγόμενο “δημοψήφισμα” της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα


O επικεφαλής της Εκλογικής Καμπάνιας “Ζamora 200” (για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση) στη Βενεζουέλα κατήγγειλε σωρεία παρατυπιών κατά την διεξαγωγή του αντισυνταγματικού λεγόμενου δημοψηφίσματος που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση.

«Υπήρχαν άνθρωποι που ψήφισαν πολλές φορές και σε διαφορετικά μέρη, μόνο ένα άτομο ψήφισε 17 φορές. Ψήφισαν παιδιά 10 ετών, ψήφισαν χιλιάδες αλλοδαποί, Αυστριακοί, Βραζιλιάνοι, Αμερικανοί. Στο εξωτερικό, ενώ στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 101.000 ψηφοφόροι, η αντιπολίτευση δήλωσε ότι ψήφισαν 693.000”

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης στρατηγικής και προπαγάνδας της Καμπάνιας “Ζamora 200” για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση, Χόρχε Ροντρίγκες, κατήγγειλε την Δευτέρα την χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την βενεζολάνικη δεξιά κατά την διάρκεια του αντισυνταγματικού αυτού “δημοψηφίσματος”.

Υπήρξαν άνθρωποι που ψήφισαν πολλές φορές και σε διαφορετικά μέρη. Μόνο ένα άτομο, ψήφισε 17 φορές”, κατήγγειλε ο Ροντρίγκες, σημειώνοντας ότι με αυτά τα ψέματα η δεξιά προσπάθησε να συνεχίσει την πρόκληση βίας στη Βενεζουέλα.

Επεσήμανε επίσης ότι στη διαβούλευση της αυτοαποκαλούμενης “Τράπεζας Δημοκρατικής Ενότητας” (MUD) ψήφισαν παιδιά 10 ετών καθώς και άτομα που δεν είχαν την βενεζολάνικη υπηκοότητα, “ψήφισαν Αυστριακοί, Βραζιλιάνοι, Αμερικάνοι, χιλιάδες ανήλικοι, ενώ στο εξωτερικό, που είναι εγγεγραμμένοι 101.000 στους εκλογικούς καταλόγους, η αντιπολίτευση δήλωσε ότι ψήφισαν 693.000 άτομα. Χωρίς εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, δεν μπορούν να ξέρουν πόση ήταν η συμμετοχή […] Πως μπορούν να ξέρουν ότι είναι διαφορετικά πρόσωπα; Από τον αριθμό της κάρτας; Aπό το όνομα; Aπό το αποτύπωμα;”, αναρωτήθηκε ο Ροντρίγκες.

Παρ' όλα αυτά είπε - οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην εσωτερική διαβούλευση του κόμματος MUD, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ειρήνης, μόνο που οι ηγέτες τους δεν θέλουν να το αποδεχτούν.


Τέλος, σημείωσε ότι κάθε εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα, από την εκλογή της “Βασίλισσας του Καρναβαλιού” μέχρι τις προεδρικές εκλογές, έχει 5 συγκεκριμένα βήματα, από τα οποία σε αυτό το “δημοψήφισμα” η MUD δεν ακολούθησε κανένα.