Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αποκαλύφτηκε σχέδιο επίθεσης στην έδρα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας


Η πληροφορία προέρχεται από έρευνες των δυνάμεων Κρατικής Ασφάλειας μετά την επίθεση που πραγματοποίησε με ελικόπτερο στις 27 Ιουνίου ο Όσκαρ Πέρες.

Ο βενεζολάνος δημοσιογράφος Χοσέ Βισέντε Ράνχελ αποκάλυψε στην εκπομπή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ότι ο τρομοκράτης Όσκαρ Πέρες σχεδίαζε να επιτεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την ώρα που διεξάγονταν σε αυτό μια επίσημη τελετή.  Σύμφωνα με τον Ράνχελ, η πληροφορία προέρχεται από τις δυνάμεις Κρατικής Ασφάλειας, μετά την επίθεση που πραγματοποίησε στις 27 Ιουνίου με ελικόπτερο ο Πέρες στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Υπουργείου Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης στο Καράκας.


“Ο πρώην αξιωματικός του Σώματος Επιστημονικών, Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (CICPC) διατηρεί στενές σχέσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα με μέλη του κόμματος Λαϊκή Θέληση του Λεοπόλδο Λόπες”, επεσήμανε ο Ράνχελ.

Στο υλικό που κατασχέθηκε από τις δυνάμεις Κρατικής Ασφάλειας, βρέθηκε μια αναφορά για μια επιχείρηση σε φάση προετοιμασίας με πολλές ομοιότητες με αυτήν που πραγματοποίησε ο Πέρες σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Οι αρχές ερευνούν πως εισήλθε στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις ο τρομοκράτης, αφού είχε αποταχτεί εδώ και δύο χρόνια από το CICPC, όταν εξακριβώθηκε ότι είναι πράκτορας της CΙΑ και άλλων υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο Ράνχελ τόνισε ότι επαληθεύονται οι προβλέψεις του διοικητή της Επιχειρησιακής Στρατηγικής Διοίκησης των Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων (GNB), ναυάρχου Ρεμίχιο Σεμπάγιος, ότι “η ηγεσία της αντιπολίτευσης θα κλιμακώσει την βία, προκειμένου να εμποδίσει τις εκλογές για την Συντακτική Συνέλευση στις 30 Ιουλίου”.

Προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αυξάνει τις βίαιες ενέργειες στους δρόμους τόσο στο Καράκας όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις και επιτίθεται σε στρατιωτικές μονάδες και εγκαταστάσεις, καθώς και σε εγκαταστάσεις κρατικών οργανισμών.