Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Δήλωση του Υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΣΤΑΘΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΛΙΒΑΡ

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει την απίστευτη δήλωση που εκδόθηκε σήμερα 17/7/2017 από τον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές κείμενο, το οποίο, λόγω του χαμηλού επιπέδου και της κακής του ποιότητας, δυσχεραίνει την κατανόηση των προθέσεων της επιτιθέμενης χώρας. Χωρίς αμφιβολία, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πολλάκις ταπεινώσει άλλα έθνη στις διεθνείς της σχέσεις και θεωρεί πως θα λάβει ως απάντηση την υποταγή στην οποία έχει συνηθίσει. Η τάφρος που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανασκάπτει στις σχέσεις της με τη Βενεζουέλα καθιστά δύσκολη τη λογική πρόβλεψη των ενεργειών της για ολόκληρη τη διεθνή σκηνή.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, απρόσκοπτα, δείχνει την απόλυτη προκατάληψή της απέναντι στις βίαιες και εξτρεμιστικές ομάδες την βενεζουελάνικης πολιτικής σκηνής, οι οποίες ευνοούν τη χρήση τρομοκρατίας για την ανατροπή μιας λαϊκής και δημοκρατικής κυβέρνησης.

Η ηθική καταστροφή της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης έσπρωξε τον Πρόεδρο Τραμπ στο να επιτεθεί ανοιχτά εναντίον μιας λατινοαμερικάνικης χώρας. Δεν γνωρίζουμε ποιός θα μπορούσε να είχε γράψει, πόσο μάλλον να εξουσιοδοτήσει, μια δήλωση τέτοιας ένδειας περιοχομένου και ηθικής.

Το λεπτό δημοκρατικό πέπλο της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας έχει πέσει, και αποκαλύπτει τη βίαιη, παρεμβατική δύναμη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία βρίσκεται πίσω από τη βία που υπέστη ο λαός της Βενεζουέλας του τελευταίους τέσσερις μήνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλουμε και αντιμετωπίζουμε τέτοιες κωμικές απειλές, όπως αυτές που περιέχονται σε αυτό το απίστευτο έγγραφο.

Καλούμε τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, καθώς και όλους τους ελεύθερους λαούς του κόσμου, να κατανοήσουν το μέγεθος αυτής της βίαιης απειλής που περιέχεται σε αυτή τη δήλωση εκ μέρους των ΗΠΑ και να προστατέψουν την εθνική κυριαρχία, την αυτοδιάθεση, την ανεξαρτησία και τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου.

Η αρχική συντακτική εξουσία κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας και αφορά μονάχα τον λαό μας. Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα εκλεγεί μέσω άμεσης, καθολικής και μυστικής ψηφοφορίας όλων των Βενεζουελάνων, υπό την αιγίδα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, όπως κατοχυρώνεται στο νομικό μας πλαίσιο. Είναι μια πράξη πολιτικής κυριαρχίας της Δημοκρατίας μας, και τίποτα και κανένας δεν μπορεί να το σταματήσει. Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα συνεχιστεί!

Σήμερα ο λαός της Βενεζουέλας είναι ελεύθερος και θα απαντήσει ενωμένος στην σφόδρα επίθεση μιας ξενοφοβικής και ρατσιστικής αυτοκρατορίας. Η αντιιμπεριαλιστική σκέψη του Απελευθερωτή είναι πιο έγκυρη από ποτέ.

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να προορίζονται από την Προβιντένς να βυθίσουν την Αμερική στη μιζέρια στο όνομα της ελευθερίας »
Σιμόν Μπολίβαρ

embaven - grecia