Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Διεθνής Καμπάνια της ΠΣΟ στις 26 Ιούλη ενάντια στον αποκλεισμό (εμπάργκο) της Κούβας

"... αυτή θα είναι η ιδανική στιγμή για να απαιτήσουμε μπροστά στη διεθνή κοινή γνώμη μέσω των μέσω ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων σε όλο τον πλανήτη, τον τερματισμό του αποκλεισμού και την επιστροφή του εδάφους της βάσης του Γκουαντάναμο".


Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) προκήρυξε για τις 26 Ιούλη διεθνή εκστρατεία για τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ και την επιστροφή στο νησί του εδάφους που καταλαμβάνει παράνομα η ναυτική βάση του Γκουαντάναμο. Η ΠΣΟ κάλεσε από την Αθήνα (Ελλάδα) τις οργανώσεις που είναι συνδεδεμένες μαζί της, τους φίλους της Κούβας και τους προοδευτικούς ανθρώπους όλου του κόσμου να επισκεφτούν αυτή την ημέρα τις πρεσβείες της Κούβας σε κάθε χώρα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το νησί. Το κάλεσμα αναφέρει συγκεκριμένα:

 “Aυτή την ημέρα θα πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των Κουβανών εργαζομένων με μια ενωτική και ισχυρή δράση που θα συγκλονίσει τον πλανήτη απέναντι στις απειλές της βορειοαμερικάνικης κυβέρνησης προς την Κούβα”. Οι πρεσβείες της Κούβας σε όλο τον κόσμο θα υποδεχτούν αυτή την ημέρα τους επισκέπτες σε μια επίδειξη ανεπιφύλακτης υποστήριξης στην πατρίδα του Χοσέ Μαρτί και του Φιντέλ Κάστρο, απέναντι στις απειλητικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

To email της Κουβανικής πρεσβείας στην Αθήνα (είναι κλειστή τον Ιούλιο) για αποστολή μηνυμάτων: secretaria@embacuba.gr