Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ευρωβουλευτές ζητούν να καταδικάσει το Ευρωκοινοβούλιο τις παρεμβάσεις ενάντια στη Βενεζουέλα


Mαδρίτη, 6 ΑπρίληΕυρωβουλευτές από την Ισπανία, την Σλοβενία και την Πορτογαλία ζητούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει τις παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΕ) Λουίς Αλμάγκρο κατά της Βενεζουέλας και να υποστηρίξουν τον διάλογο που προωθεί η Unasur και το Βατικανό.

Ο εκπρόσωπος του Ισπανικού Κόμματος ¨Ενωμένη Αριστερά” στο Ευρωκοινοβούλιο Χαβιέρ Κοούσο, ζήτησε από το ευρωκοινοβούλιο να μην ενταχθεί στην περιπέτεια της παρέμβασης που προωθεί ο Αλμάγκρο κατά της λατινοαμερικάνικης χώρας.


Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Μαδρίτη , ο Κοούσο καλεί την Ευρωβουλή να εντείνει τις προσπάθειες υποστήριξης του ειρηνικού και εποικοδομητικού διαλόγου που προωθεί η Unasur και το Βατικανό.

Ο βουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιθετικότητα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) κατά της συνταγματικής κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και την σιωπή του μπροστά στην πολιτική βία που βιώνουν αρκετές χώρες της περιοχής.

Αυτή την εβδομάδα, στο Μεξικό δολοφονήθηκε ένας ακόμα δημοσιογράφος και βρέθηκε και νέος ομαδικός τάφος. Στην Παραγουάη έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις, κάηκε το κοινοβούλιο και δολοφονήθηκε διαδηλωτής της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, “Ο ΟΕΑ, αυτό το”υπουργείο Αποικιών ΄ ήταν απασχολημένο με την εμμονή του κυρίου Αλμάγκρο να κοιτάζει αλλού και να συνεχίζει την εμπρηστική του τακτική.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η δράση του ΟΑΕ και της βενεζολάνικης αντιπολίτευσης στρέφονται ενάντια στις προσπάθειες του λαού και την κυβέρνησης της Βενεζουέλας να διατηρήσουν την ειρήνη στις πόλεις.

Απέναντι στον διάλογο, θέτουν την αντιπαράθεση, απέναντι στους μηχανισμούς του συντάγματος, την παρέμβαση, απέναντι στην αλήθεια, το ψέμα μαζί με τις βίαιες διαδηλώσεις.

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κοούσο απαίτησε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις γιατί αποσταθεροποιώντας την Βενεζουέλα, αποσταθεροποιείται η Λατινική Αμερική και ζήτησε να μην προστατεύει η ΕΕ επιλογές βίας.

Είναι υπόθεση της Βενεζουέλας να επιλύσει τα προβλήματα της και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σέβεται την κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο, διαφορετικά -τόνισε- πρόκειται για μια μεγάλη υποκρισία.

Ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, Ζοάο Φιγκέρας, μίλησε για τις κατακτήσεις της Μπολιβαριανής Επανάστασης , επισημαίνοντας την μείωση της φτώχειας και της ανισότητας ανάμεσα στα έτη 1999 – 2015.

Κατήγγειλε ότι “Αυτή είναι η πραγματικότητα που τους κάνει να βγάζουν όλη τους τη λύσσα πάνω στη Βενεζουέλα και να υποστηρίζουν χωρίς καμιά επιφύλαξη και ντροπή , το μποϊκοτάζ, την βία, την οικονομική, κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση”.

Τέλος, ο ομόλογός του Ιγκόρ Σόλτες από την Ομάδα των Πράσινων της Σλοβενίας, έδωσε έμφαση στην χειραγώγηση της πληροφόρησης σε σχέση με την πραγματικότητα σε αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

(Prensa Latina)