Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Διαγωνισμος Αφίσας με θέμα τον Τσε στην Κύπρο

Ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας προκηρύσσει διαγωνισμό αφίσας με θέμα τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Μισό αιώνα από τη δολοφονία του, ο Τσε παραμένει ένα παγκόσμιο σύμβολο της Κουβανικής Επανάστασης η οποία καταφέρνει να μεγαλουργεί κόντρα στην πολεμική και την υπονόμευση διαψεύδοντας τα περί τέλους της ιστορίας και του αδιέξοδου μονόδρομου του καπιταλισμού. Η εμβληματική φυσιογνωμία του Τσε, όχι μόνο δεν φθείρεται, αλλά καταξιώνεται στις συνειδήσεις των γενιών που έρχονται ως ένα ακατάλυτο σύμβολο διεθνισμού και επαναστατικότητας, με ακτινοβολία που ξεπερνά το χρόνο και τα όρια της Κούβας, αγκαλιάζοντας όλες τις γωνιές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Όροι διαγωνισμού     
· Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο προτάσεις και να είναι σε ελεύθερη τεχνοτροπία, προϊόν πρωτότυπης προσωπικής δημιουργίας του διαγωνιζόμενου. 

· Το μέγεθος της αφίσας να είναι 50x70cm. 

· Στη φιλοτέχνηση της αφίσας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λεκτικό σχετικό με το θέμα.

· Η κάθε πρόταση μπορεί να υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή είτε με αποστολή στο email cyprus.cuba.friendship@gmail.com (Το ψηφιακό αρχείο θα πρέπει να έχει ανάλυση 300dpi, color mode CMYK, format .pdf και απαραίτητα να επισυνάπτεται και ένα αρχείο jpg για χρήση web) είτε με παράδοση δια χειρός (επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 99407065). 

· Οι προτάσεις πρέπει απαραίτητα να επισυνάπτονται τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email).

· Όλες οι προτάσεις να υποβληθούν μέχρι και τις 30 Μαϊου 2017.

· Τα έργα θα αξιολογηθούν από τριμελή κριτική επιτροπή που θα οριστεί από τον ΚυπροΚουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Τα τρία καλύτερα θα βραβευθούν με χρηματικά ποσά: το πρώτο με ποσό 300 ευρώ, το δεύτερο με ποσό 200 ευρώ και το τρίτο με ποσό 100 ευρώ.

 · Όλα τα έργα που θα υποβληθούν θα παρουσιαστούν σε έκθεση την οποία θα οργανώσει ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και θα μπορούν να αξιοποιούνται διαχρονικά από τον ΚυπροΚουβανικό Σύνδεσμο, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Θα αναρτηθούν επίσης από τον ΚυπροΚουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

· Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση αποτείνεστε στο email: cyprus.cuba.friendship@gmail.com