Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

“Διαδηλωτές” της αντιπολίτευσης δολοφόνησαν έφηβο σε επίθεση σε συγκρότημα εργατικών κατοικιών


Οι ένοπλοι ήρθαν από το συγκρότημα  “Hacienda Yucatán”,
ένα συγκρότημα κατοικιών της μεσαίας τάξης. Foto:AlbaTV.


Mπαρκισιμέτο, 12 Απρίλη 2017 - Άγνωστοι πυροβόλησαν ενάντια στο οικιστικό συγκρότημα της “Μεγάλης Αποστολής Κατοικία Βενεζουέλα” το βράδυ τις Τρίτης.
  Ο Μπράιαν Πρινσιπάλ, 14 ετών, έχασε τη ζωή του στις 11 το πρωί τοπική ώρα όταν δέχτηκε δύο πυροβολισμούς το βράδυ της Τρίτης.
  Η Μαρδέλις Χιμένες, μητέρα του έφηβου που σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον οικισμό της πόλης Μπαρκισιμέτο, στη δυτική Βενεζουέλα, δήλωσε ότι ο γιος της όταν τραυματίστηκε δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις.
  “Έστειλα το γιο μου στην είσοδο του οικισμού για να αγοράσει κάποια πράγματα [...] και ξαφνικά ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί. Ο γιος μου χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, που μπήκε από την πλάτη και βγήκε από το στομάχι, πλήττοντας όλα τα έντερα και μία αρτηρία, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και πέθανε στις 11 το πρωί”, δήλωσε στο Alba TV.

Ο Εδέρυ Ροντρίγκες, κάτοικος του οικισμού και μέλος του PSUV (Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας) δήλωσε ότι γύρω στις 10.30 άγνωστοι έριξαν τους πρώτους πυροβολισμούς προς την περιοχή.

Και η Μαρδέλις Χιμένες πρόσθεσε ότι “άρχισαν πα πυροβολούν από ένα λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν αρκετοί άνθρωποι [...] μπήκαν στον οικισμό σπάζοντας την πύλη. Ήρθαν για να κάψουν και να κάνουν καταστροφές στον οικισμό, ήρθαν για να κάψουν τις εγκαταστάσεις για το αέριο. Φώναζαν να σπάσουν τους διακόπτες για να κοπεί το αέριο”.

Οι ένοπλοι είχαν οχήματα και τεχνική βοήθεια από το συγκρότημα κατοικιών “Hacienda Yucatán”, από το οποίο ήρθαν και στο οποίο κατέφυγαν, ένα συγκρότημα κατοικιών της μεσαίας τάξης που βρίσκεται απέναντι από την “Ciudad Socialista” (Σοσιαλιστική Πόλη) όπου βρίσκεται ο οικισμός της “Αποστολής Κατοικία Βενεζουέλα”, ένα από τα προγράμματα που προωθεί η Μπολιβαριανή Επανάσταση, για εκείνους που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σπίτι.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα, σε βίαια επεισόδια κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που διοργάνωσαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στη χώρα.