Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ομάδες εξτρεμιστών επιτέθηκαν σε κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας



Στην περιοχή Τσατσάο (ανατολικά) από όπου ξεκίνησε η πορεία (της αντιπολίτευσης), δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και μολότωφ, σε ένα διοικητικό κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης της αντιπολίτευσης που πραγματοποίησε το Σάββατο στα ανατολικά του Καράκας, βίαιες ομάδες επιτέθηκαν σε κτίριο του Εκτελεστικού Γραφείου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που βρίσκεται στη λεωφόρο Φρανσίσκο ντε Μιράντα στο δήμο Τσατσάο της περιφέρειας Μιράντα, στα πλαίσια της διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέφερε μέσω του λογαριασμού της στο τουίτερ, ότι αυτές οι ομάδες έκαψαν έπιπλα και έσπασαν τα τζάμια της κεντρικής εισόδου.


Επίσης, έσπασαν τα τζάμια του υποκαταστήματος μιας τράπεζας που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και έβαλαν μιας μικρής έκτασης φωτιά η οποία ελέγχθηκε από τις αρχές.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία εκπληρώνει διοικητικές λειτουργίες της δικαστικής εξουσίας και ανήκει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι αρχές ασφαλείας συνεχίζουν να βρίσκονται αναπτυγμένες σε όλη την πρωτεύουσα για να διατηρήσουν και εξασφαλίσουν την τάξη και την προστασία των πολιτών από τις βίαιες ενέργειες που προκάλεσε η αντιπολίτευση αυτή την εβδομάδα, μέσω των οποίων επιδιώκουν να πετύχουν την διενέργεια άμεσων προεδρικών εκλογών, χωρίς να σέβονται τις προθεσμίες που καθορίζει το Σύνταγμα.

Η ανταποκρίτρια του Telesur στο Καράκας μετέδωσε πως οι διαδηλωτές αψήφησαν τις αρχές και επιχείρησαν να εκτρέψουν την πορεία προς το κέντρο του Καράκας, όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο, αλλά διεξαγόταν και η συγκέντρωση των υποστηρικτών της κυβέρνησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πορείες της αντιπολίτευσης καταλήγουν σε βίαια γεγονότα. Το ίδιο συνέβη και το 2014, όταν μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο ”Έξοδος” (αποχώρηση Μαδούρο από την προεδρία) και πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε κρατικά κτίρια, όπως η Εισαγγελία και το υπουργείο Στέγασης.

Οι υπεύθυνοι της επίθεσης έχουν εντοπισθεί, προέρχονται από την συγκέντρωση της αντιπολίτευσης και θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα νομικά μέτρα , δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Νέστορ Ρεβελόρ.