Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ολονύχτια περιφρούρηση του Προεδρικού Μεγάρου στο Εκουαδόρ



To λαϊκό κίνημα στο Εκουαδόρ θα διασφαλίσει την δημοκρατία από τις πράξεις βίας παραγόντων της αντιπολίτευσης που προωθεί το κόμμα “CREO-SUMA”, το οποίο δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Εκπρόσωποι πάνω από 15 κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων κάλεσαν σε διαρκή ολονύχτια περιφρούρηση στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου, έδρα της Κυβέρνησης, για να περιφρουρήσουν την δημοκρατία από τις πράξεις βίας παραγόντων της αντιπολίτευσης σε αυτή την χώρα.

Η ολονυχτία πραγματοποιήθηκε ειρηνικά, με σκοπό να υποστηρίξει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Λενίν Μορένο, του κόμματος "Alianza PAIS”, μπροστά στη βία που εξαπολύθηκε από τον ηττημένο υποψήφιο της δεξιάς Γκιγιέρμο Λάσο και τους οπαδούς του κόμματος “CREO-SUMAπου δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα των εκλογών της 2 Απρίλη.


Ο Κάρλος Καρβαχάλ, εκπρόσωπος της συλλογικότητας Somos”, δήλωσε ότι είναι “οργανωμένοι, σε κινητοποίηση και επιφυλακή” για να υπερασπιστούν όχι μόνο ένα όνομα αλλά μια διαδικασία. Το κίνημα αυτό αποτελείται από κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις όπως, “Νέοι για τον Λενίν”, “Γυναίκες χωρίς Σύνορα”, οπαδούς και άλλους.

Το κάλεσμα είναι για μια ειρηνική και δημοκρατική ολονυχτία, “δεν καλούμε σε βία, δεν θα πετάξουμε σκουπίδια, δεν θα κλείσουμε την γέφυρα Γκουαγιασάμιν, το κάλεσμα είναι για να είμαστε σε επαγρύπνηση στην Μεγάλη Πλατεία του Κίτο, γιατί είναι επίσης δικαίωμα των Εκουαδοριάνων να κάνουν την ολονυχτία”, τόνισε ο Καρβαχάλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Φαμπιάν Ζούνιγκα, συντονιστής της συλλογικότητας “Ecuador Unido por Lenín”, δήλωσε ότι “ο εκλεγείς πρόεδρος (Λενίν Μορένο) είναι νομιμοποιημένος τόσο στους εθνικούς όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς”.

Επεσήμανε επίσης ότι "Εμείς δεν θα πέσουμε στο παιχνίδι της επιθετικότητας. Δεν αξίζει στο Κίτο μια αντιμετώπιση σαν αυτή που κάνει η αντιπολίτευση, κύριε Λάσο, σας καλούμε να μην παρακινείτε τον κόσμο σας, να σεβαστείτε την δημόσια περιουσία και την περιουσία των πολιτών”.