Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η Γενική Εισαγγελία της Βενεζουέλας θα μηνύσει την Εθνοσυνέλευση για απόπειρα πραξικοπήματος


Πρόκειται για την απόπειρα του Κοινοβουλίου να ανοίξει μια πολιτική δίκη κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ενώ το Σύνταγμα δεν προβλέπει τέτοια διαδικασία.

Η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας (PGR) της Βενεζουέλας θα μηνύσει την Εθνοσυνέλευση για απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και για παραβίαση του Συντάγματος.

Την ανακοίνωση αυτή, έκανε ο αρχηγός του Κράτους στη διάρκεια διαδήλωσης εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της Επανάστασης, μιλώντας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες, στο Καράκας, πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Η Εθνοσυνέλευση (AN), στην οποία η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία, ενέκρινε το άνοιγμα πολιτικής δίκης κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, παρ ότι δεν υπάρχει αυτή η διάταξη στο Σύνταγμα του 1999. Πρόκειται για μια προσπάθεια να μιμηθούν αυτό που έγινε στην Βραζιλία κατά της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ και στην Παραγουάη κατά του Φερνάντο Λούγο το 2012.

Σε αυτά τα πλαίσια ήταν και η αποτυχημένη απεργία που προκήρυξε η αντιπολίτευση. Όπως έγινε γνωστό, η εργασιακή δραστηριότητα στη χώρα κύλισε ομαλά.

Επιπλέον, ο λαός της Βενεζουέλας πραγματοποίησε συγκεντρώσεις υποστήριξης της Μπολιβαριανής Επανάστασης σε ολόκληρη τη χώρα, μπροστά στις συνεχείς απόπειρες αποσταθεροποίησης της βενεζολάνικης δεξιάς που επιδιώκει να πραγματοποιήσει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατά του προέδρου Μαδούρο και να πάρει με αντισυνταγματικό τρόπο την προεδρία της χώρας.