Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Eνας νεκρός αστυνομικός και αρκετοί τραυματίες στη Βενεζουέλα από την φασιστική βία της δεξιάς αντιπολίτευσης


Oι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης άφησαν τραυματίες και υλικές ζημιές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας Νέστορ Ρεβελορ, δήλωσε την Τετάρτη ότι δολοφονήθηκε ένας αστυνομικός στην περιφέρεια Μιράντα, όταν τραυματίστηκε με πυροβόλο όπλο από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, στην εθνική οδό Παναμερικάνα της περιοχής Μπάνιος ντε λος Άλτος. Ο Αστυνομικός πυροβολήθηκε όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν την διαδήλωση για την διατήρηση της δημόσιας τάξης.

Την Τετάρτη η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα βγήκε στους δρόμους για να “διεκδικήσει” το ανακλητικό δημοψήφισμα κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο μετά την απόφαση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) να το αναστείλει προσωρινά εξ αιτίας της απόφασης έξι περιφερειακών δικαστηρίων να ακυρώσουν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, λόγω απάτης στις υπογραφές.

Για την Παρασκευή 28 Οκτώβρη ο συνασπισμός της δεξιάς αντιπολίτευσης MUD
(Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας) προκήρυξε 12ώρη γενική απεργία σε όλη την χώρα και μια πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3 Νοέμβρη.

Βία και σε άλλες περιοχές της χώρας

Ο υπουργός Νέστορ Ρεβελορ ανέφερε επίσης ότι στο Μαρακαίμπο της περιφέρειας Ζούλια, μια ομάδα άγνωστων, συνοδευόμενη από αστυνομικούς του δήμου Σαν Φρανσίσκο, προκάλεσαν τον τραυματισμό τριών ανθρώπων με πυροβόλο όπλο και ένός με αμβλύ αντικείμενο, οι οποίοι ευτυχώς βρίσκονται εκτός κινδύνου και η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Επίσης στη Λεωφόρο Μπολίβαρ του Σαν Κάρλος της περιφέρειας Κοχέδες, μια ομάδα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Αλεξάντερ Μιρέλες και τον πρώην δήμαρχο Ραμόν Μονκάδα, επιτέθηκαν με σιδερολοστούς και πέτρες σε τρία στελέχη της νεολαίας του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) , προκαλώντας τον τραυματισμό τους. Τα θύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της περιοχής. Αντίστοιχες επιθέσεις και υλικές ζημιές καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.