Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Φιλική συνάντηση του Φιντέλ με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας

Foto: Estudios Revolución
Πηγή: Cubadebate

Φιλική συνάντηση είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Φιντέλ Κάστρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Ο Φιντέλ και ο πορτογάλος πρόεδρος συζήτησαν για διάφορα θέμα της διεθνούς επικαιρότητας καθώς και για τις σχέσεις φιλίας των δύο λαών, στα πλαίσια των οποίων καταγράφεται αυτή η επίσκεψη.


Ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της ψηφορορίας που έλαβε χώρα στα Ηνωμένα Έθνη κατά του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας, ξεχωρίζοντας τη θέση της χώρας του που καταδικάζει αυτή την εξωεδαφική πρακτική που έχει καταδικαστεί διεθνώς.

Foto: Ismael Francisco
Από την πλευρά του ο Φιντέλ ευχαρίστησε αυτή τη στάση του προέδρου της Πορτογαλίας απέναντι στην Κούβα, εκθειάζοντας τη σταθερότητα του λαού της χώρας αυτής, διατεθειμένου να μην ξεχάσει τις τεράστιες ανθρώπινες και οικονομικές βλάβες που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός, ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά τον βάναυσο και απάνθρωπο χαρακτήρα αυτής της πολιτικής που ο λαός της Κούβας δε θα αποδεχτεί ποτέ.

Σε παρόμοιο εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα συνάντηση του πορτογάλου προέδρου και με τον Πρόεδρο των Συμβουλίων των Υπουργών και του Κράτους, Ραούλ Κάστρο, και επιτελείο κουβανών υπουργών, με θέματα συζήτησης τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και οικονομικο-εμπορικούς δεσμούς συνεργασίας και επενδύσεων.