Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ο σοσιαλιστικός Τύπος σε μετασχηματισμό, Σεμινάριο Βιετνάμ-Κούβας

Πηγή:  acn.cu

Το Σεμινάριο Βιετνάμ-Κούβας: Ο σοσιαλιστικός Τύπος σε μετασχηματισμό θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Ένωσης Κουβανών Δημοσιογράφων (UPEC), στην κουβανική πρωτεύουσα.

 Με θέμα "Επαναστατικός Τύπος στην ψηφιακή εποχή: Πρακτικές και εμπειρίες της Κούβας και του Βιετνάμ", η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. με παρουσιάσεις από επαγγελματίες και από τις δύο χώρες, ενημέρωσε η προεδρία της UPEC σε επίσημο ανακοινωθέν.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις κουβανικές και τέσσερις βιετναμέζικες παρουσιάσεις, διάρκειας 15 λεπτών η καθεμία, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Κοντά στο τέλος των συζητήσεων, ειδικοί από τις δύο χώρες θα συμμετάσχουν σε μια παρουσίαση με τίτλο "Οικονομικά του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης: Παραγωγή διαφήμισης και διαχείριση των οικονομικών δραστηριοτήτων του Τύπου".

Από την πλευρά της Κούβας θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Ρικάρντο Ρονκούγιο Μπέγιο, πρόεδρος της Κουβανικής Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων  (UPEC), ο  Ονέλιο Καστίγιο Κορμπέρτ, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Πληροφόρησης και Κοινωνικής Επικοινωνίας, η  Ρόσα Μίριαμ Ελισάλδε Σορίγια, γενική συντονίστρια του Διεθνούς Κολλεγίου Patria.

Η βιετναμέζικη αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον Τραν Τρονγκ Ντούμγκ, αντιπρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων του Βιετνάμ- τον  Νκουγιέν Νγκοκ Οάνγχ, επικεφαλής της Ακαδημίας Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας, καθώς και από εκπροσώπους του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης της ασιατικής χώρας.

Η Κούβα και το Βιετνάμ διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από τον Δεκέμβριο του 1960, όταν η νεαρή επαναστατική κυβέρνηση έκανε την Κούβα την πρώτη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου που σύναψε διπλωματικές σχέσεις με το ασιατικό έδαφος.

 

 

       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram