Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Εφτασαν τους 144 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία


Ενώ οι αρχές προβλέπουν περισσότερες καταιγίδες για τη νότια περιοχή της Βραζιλίας, η πιο πρόσφατη έκθεση της Πολιτικής Άμυνας αναφέρει ότι οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν αφήσει πίσω τους 144 νεκρούς και περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, επτά άνθρωποι προστέθηκαν στους νεκρούς και 125 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των εκτοπισμένων αυξήθηκε σε 620.000, εκ των οποίων περισσότεροι από 81.000 στεγάζονται σε αυτοσχέδια καταφύγια που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

 Η πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, που συνορεύει με την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο. Περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ως τραυματίες και το 90% του εδάφους της έχει υποστεί ζημιές.


Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στη νότια Βραζιλία έχουν προκαλέσει το θάνατο 144 ανθρώπων και έχουν πλήξει περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια, καθώς νέες καταιγίδες απειλούν να πλήξουν ακόμη περισσότερο την περιοχή, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι αρχές της Βραζιλίας περιγράφουν ένα "σενάριο πολέμου" στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Ένας σπάνιος συνδυασμός παραγόντων προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στην πολιτεία της Βραζιλίας και επηρέασε περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους.

Την Κυριακή, το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Προειδοποίησης Καταστροφών (CEMADEN) εξέδωσε συναγερμό υψηλού κινδύνου για κατολισθήσεις στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ και στη μητροπολιτική περιοχή του Πόρτο Αλέγκρε. Η υπηρεσία προβλέπει βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές προβλέψεις, σχεδόν ολόκληρη η πολιτεία παραμένει σε κατάσταση υψηλού συναγερμού. Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης εκμεταλλεύονται τα διαστήματα μεταξύ των καταιγίδων για να εκτελέσουν το έργο τους.

 

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram