Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκφράζουν την υποστήριξή τους στην Παλαιστίνη

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορες πόλεις του κόσμου εξέφρασαν και πάλι την Κυριακή την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό απέναντι στην ισραηλινή γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει αφήσει πίσω της περισσότερους από 11.000 νεκρούς.

Στις τουρκικές πόλεις της Iνσταμπούλ και της Άγκυρας σχηματίστηκαν τεράστιες ανθρώπινες αλυσίδες για να εκφράσουν την καταδίκη των βομβαρδισμών του σιωνιστικού στρατού κατά των αμάχων στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, πανό με μηνύματα όπως "Ισραήλ, δολοφόνος των παιδιών" ή "Οι φωνές μας δεν θα σωπάσουν" αναρτήθηκαν καθώς χιλιάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο που συνδέει την πύλη Εντιρνεκαπί με την πλατεία Μπεγιαζίτ στο ιστορικό κέντρο της Ινσταμπούλ.

  

Διαδηλώσεις με αίτημα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής αναφέρθηκαν επίσης σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας. Στις εκδηλώσεις αυτές έλαβαν μέρος σημαντικές ιθαγενικές, πολιτιστικές και πολιτικές προσωπικότητες.

Στη Μελβούρνη, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από την Κρατική Βιβλιοθήκη της Βικτώριας, από όπου πραγματοποίησαν πορεία προς το Κοινοβούλιο, ενώ στο Σίδνεϊ υπήρξαν επίσης μαζικές διαδηλώσεις με πανό που έγραφαν "Από το ποτάμι ως τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη".

Διαδηλώσεις υπέρ του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκαν επίσης σε πολλές πόλεις της Γαλλίας με το σύνθημα "Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα".

Η γαλλική αριστερά οργάνωσε την πορεία στο Παρίσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν την ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα, η οποία ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου μετά από επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες γαλλικές πόλεις, κυρίως στη Μασσαλία, την Τουλούζη, τη Ρεν και το Μπορντό.


🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldeg

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop