Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Η Κολομβία προετοιμάζει αγωγές κατά του Ισραήλ στα διεθνή δικαστήρια

Πηγή:  La Radio del Sur

Ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο χαρακτήρισε τις επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού της Παλαιστίνης άθλιες και γενοκτονικές.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζει αγωγές ενώπιον όλων των διεθνών οργανισμών κατά του Ισραήλ για τη γενοκτονία που διαπράττει στη Λωρίδα της Γάζας.

"Οι νομικές ομάδες της κυβέρνησής μου ετοιμάζουν αγωγές ενώπιον όλων των διεθνών δικαστηρίων", δήλωσε ο Πέτρο μέσω του κοινωνικού δικτύου X, όπου αναδημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τα θύματα της επίθεσης, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Ο πρόεδρος καταδίκασε τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού.

"Αυτοί που το κάνουν αυτό μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως άθλιοι και γενοκτόνοι", είπε.

Αυτή την Παρασκευή οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) επιτέθηκαν και πάλι με πυραύλους και πυροβολικό σε νοσοκομείο, αυτή τη φορά ήταν το ιατρικό συγκρότημα Αλ Σίφα, που βρίσκεται δυτικά της πόλης της Γάζας, όπου προκάλεσαν τον βίαιο θάνατο πολλών ανθρώπων και άφησαν άλλους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA.

Την Παρασκευή το Ισραήλ εξαπέλυσε επίσης επίθεση σε σχολείο στην πόλη της Γάζας, όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

Άλλα νοσοκομεία στην παλαιστινιακή πόλη έχουν επίσης δεχθεί σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ώρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται το παιδιατρικό νοσοκομείο Al Rantisi, όπου αναφέρθηκαν μεγάλες πυρκαγιές στο υπόγειο και σε άλλες εγκαταστάσεις, και το νοσοκομείο Al Nasr, όπου μια επίθεση οδήγησε στην αναστολή όλων των υπηρεσιών.

Την Πέμπτη, ο Πέτρο ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί στη μήνυση που κατέθεσε η Δημοκρατία της Αλγερίας κατά της ισραηλινής κυβέρνησης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, 'Αλβαρο Λείβα, και του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Καν.

T: RT Actualidad/Agencies/LRDS


🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldegr

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop