Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Η Μόσχα θα φιλοξενήσει την Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Ρωσίας-Λατινικής Αμερικής

Πηγή: prensa-latina.cu

Η πρώτη Διεθνής Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Ρωσίας-Λατινικής Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) στον επίσημο ιστότοπό της. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νομοθετικού σώματος, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων βουλευτές, δημόσια πρόσωπα και διπλωμάτες από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, οι οποίοι θα συζητήσουν με τους Ρώσους ομολόγους τους τρέχοντα θέματα της διεθνούς κοινοβουλευτικής ατζέντας.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε,  ότι περισσότερες από τις μισές χώρες της Λατινικής Αμερικής αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη διάσκεψη. Επεσήμανε επίσης ότι "πολλές διμερείς συναντήσεις" θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, καθώς επικεφαλής αρκετών αντιπροσωπειών θα είναι κοινοβουλευτικοί ηγέτες.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια αφιερωμένα στην ισότιμη και αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία και στην ανάπτυξη των ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Λατινικής Αμερικής.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα συζητήσουν το ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην οικοδόμηση ενός δίκαιου πολυπολικού κόσμου και θέματα ασφάλειας.

Η ολομέλεια της διάσκεψης με θέμα "Ρωσία και Λατινική Αμερική: Συνεργασία σε έναν δίκαιο κόσμο για όλους" θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου στην Κρατική Δούμα.

Νωρίτερα, ο  Βολοντίν σημείωσε ότι όλο και περισσότερες χώρες επιλέγουν το δρόμο της άσκησης ανεξάρτητων πολιτικών, τηρώντας ένα μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και βλέπουν τη Ρωσία ως αξιόπιστο εταίρο με τον οποίο μπορούν να οικοδομήσουν σχέσεις αμοιβαίας ισότητας και σεβασμού.