Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Έβο Μοράλες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Βολιβίας

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ανακοίνωσε την Κυριακή την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2025.

 "Αποφασίσαμε να αποδεχθούμε τα αιτήματα της κομματικής μας βάσης και τόσων πολλών αδελφών που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της αγαπημένης μας Βολιβίας", έγραψε ο Μοράλες σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).

"Θα δώσω ό,τι μπορώ. Έχουμε ακόμα δύναμη. Θα αντιμετωπίσουμε με αλήθεια, αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια όλη την επίθεση που δεχόμαστε στα κοινωνικά δίκτυα από το Υπουργείο Προεδρίας", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρτσε.

Κατήγγειλε ότι οι σημερινές αρχές της χώρας έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που αποσκοπεί στον αποκλεισμό του από τις εκλογές του 2025.

"Είμαι πολύ ευγνώμων στις αδελφές και τους αδελφούς μας που μας προειδοποιούν από το Υπουργείο Κυβέρνησης για τις προθέσεις τους να μας συλλάβουν και να μας παραδώσουν στις ΗΠΑ", είπε.

Και πρόσθεσε: "Θα αγωνιστούμε. Είμαστε κληρονόμοι των αγώνων των προγόνων μας που μας δίδαξαν να μην τα παρατάμε ποτέ. Δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσουμε, αδελφές και αδελφοί! Ενωμένοι θα σώσουμε την αγαπημένη μας Βολιβία για άλλη μια φορά!

Σε αυτό το πλαίσιο, τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Άμυνας, Εντμούντο Νοβίγιο, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα "μαύρο σχέδιο" κατά του πρώην προέδρου Μοράλες.