Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Τρομοκρατική επιθεση στην Πρεσβεία της Κούβας στην Ουάσιγκτον

 https://www.telesurtv.net/

Ο Ροντρίγκες σχολίασε ότι αυτή είναι η δεύτερη βίαιη επίθεση ενάντια στην διπλωματική έδρα στην Ουάσιγκτον από τον Απρίλιο του 2020.

Η Πρεσβεία της Κούβας στην Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε αυτήν την Κυριακή αντικείμενο επίθεσης, χωρίς θύματα, κατήγγειλε ο κουβανός Υπουργός Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες.

Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο Χ, ο υπουργός της μεγαλύτερης των Αντιλών σημείωσε: «Σήμερα το βράδυ, 24/09,  η Πρεσβεία της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε αντικείμενο τρομοκρατικής επίθεσης από άτομο που έριξε 2 βόμβες μολότοφ».


Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν θύματα από το προσωπικό και ότι ακόμα διευκρινίζονται οι λεπτομέρειες.

Ο Ροντρίγκες σχολίασε ότι αυτή είναι η δεύτερη βίαιη επίθεση ενάντια στη διπλωματική έδρα στην Ουάσιγκτον από τον Απρίλιο του 2020. «Σε εκείνο το επεισόδιο, ένα άτομο πυροβόλησε με τουφέκι ενάντια στην Πρεσβεία» διευκρίνισε.

«Οι αντικουβανικές ομάδες καταφεύγουν στην τρομοκρατία αφού αισθάνονται ότι δεν θα τιμωρηθούν, κάτι για το οποίο η Κούβα έχει προειδοποιήσει τις βορειοαμερικανικές αρχές επανειλημμένως» ανέφερε ο αρχηγός της διπλωματίας του νησιού της Καραϊβικής.

Η Βενεζουέλα και το Μεξικό καταδικάζουν την απόπειρα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ιβάν Χιλ, εξέδωσε μήνυμα για την καταδίκη της απόπειρας που υπέστη το βράδυ αυτής της Κυριακής η διπλωματική κουβανική αντιπροσωπεία στην βορειοαμερικανική πρωτεύουσα.

«Από την Βενεζουέλα, καταδικάζουμε αυτή τη νέα τρομοκρατική επίθεση ενάντια στην κυρίαρχη ακεραιότητα της Κούβας και είμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό και τις αρχές της» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Η κυβέρνηση του Προέδρου του Μεξικό, Αντρές Λόπες Ομπραδόρ, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο δηλώνει την αλληλεγγύη του με τον λαό και την Κυβέρνηση της Κούβας απέναντι στην επίθεση που διαπράχθηκε ενάντια στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

«Η Κυβέρνηση του Μεξικό καταδικάζει την επίθεση ενάντια στην Πρεσβεία της Κούβας στην Ουάσιγκτον», εξέφρασε η Γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο Χ.