Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Οι αντικουβανοί τρομοκράτες υπέρμαχοι του "ουκρανικού λαού"

 Πέρα από το μίσος και τη φάρσα ...

Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC
Raúl Capote Fernández

Οι κεντρικοί στόχοι της νέας βορειοαμερικανικής εκστρατείας αποσκοπούν στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Κούβας ~ Ουκρανίας και στην ενίσχυση των δεσμών με την ακροδεξιά στη Γηραιά Ήπειρο.

Μια αντιπροσωπεία της λεγόμενης Συνέλευσης της Κουβανικής Αντίστασης και του λεγόμενου Ημισφαιρικού Μετώπου για την Ελευθερία της Ουκρανίας απηύθυνε πρόσφατα έκκληση από το Κίεβο στους "Κουβανούς στρατιώτες" να πάρουν το μέρος του "ουκρανικού λαού".
 
To fake news ότι στρατιώτες από τη χώρα μας συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στo πλευρό της Ρωσίας, καλά καρυκευμένη με μελοδραματικούς σκηνοθετικούς τόνους, καταλαμβάνει πρωτοσέλιδα στα κύρια αντεπαναστατικά μέσα ενημέρωσης.

Αν υπήρχε στον κόσμο βραβείο απάτης, θα έπρεπε να απονεμηθεί,   στον Ορλάντο Γκουτιέρες Μπαρονάτ, για το έργο ζωής του ως τυπικός διεκπεραιωτής μιας τέτοιας απάτης.

Θα ήταν χρήσιμο να θυμηθούμε ποιος είναι ο ανησυχών υπέρμαχος του "ουκρανικού λαού": ο Γκουτιέρες Μπαρονάτ είναι ο επικεφαλής του λεγόμενου Κουβανικού Δημοκρατικού Διευθυντήριου, μιας από τις πολλές αντικουβανικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

Υπήρξε επίσης μέλος των τρομοκρατικών οργανώσεων Abdala, Frente de Liberación Nacional Cubano, Organización para la Liberación de Cuba και Jóvenes de la Estrella, η τελευταία από τις οποίες έχει τοποθετήσει δεκάδες βόμβες στο Μαϊάμι.

Συνδέεται επίσης με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και συντονίζει το Frente Hemisférico por la Libertad, έναν διεθνή ακροδεξιό οργανισμό που αντιτίθεται στις κυβερνήσεις της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας.

Ο Μπορονάτ είναι ένθερμος υπερασπιστής του βορειοαμερικανικού αποκλεισμού του νησιού και σε πάνω από μία περιπτώσεις έχει ζητήσει να γίνει άμεση στρατιωτική επέμβαση στην Κούβα.

Ανάμεσα στις "αξιέπαινες και ειρηνικές πράξεις" του συγκαταλέγεται η επίθεση που πραγματοποίησε πριν από μερικά χρόνια μια ομάδα κουκουλοφόρων στα γραφεία του κουβανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Prensa Latina στην Πόλη του Μεξικού.

Ωστόσο, αν εξετάσουμε τον μεγάλο αντικουβανικό φάκελό του, θα βρούμε πολλά ακόμη "ενδιαφέροντα" πράγματα που καταδεικνύουν το εγκληματικό προφίλ αυτού του προσώπου.

Τον Μάιο του 2002, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Τζον Μπόλτον εκφώνησε το λόγο με τίτλο "Πέρα από τον άξονα του κακού: Πρόσθετες απειλές από όπλα μαζικής καταστροφής". Τότε, πρόσθεσε τη Λιβύη, τη Συρία και την Κούβα στον λεγόμενο "άξονα του κακού", ο οποίος, σύμφωνα με αυτούς, αποτελούνταν από το Ιράκ, το Ιράν και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Αυτό χρησίμευσε στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους και στις επόμενες κυβερνήσεις για να κατασκευάσει ψευδώς μια υποτιθέμενη σχέση μεταξύ της τρομοκρατίας και της Κούβας, η οποία αποτέλεσε τη βάση για την ένταξη της χώρας μας στον κατάλογο των χωρών που την υποστηρίζουν.

Οι βασικές κατευθύνσεις αυτού του λόγου βασίστηκαν στην Ειδική Έκθεση για την Κούβα και τον συνασπισμό της τρομοκρατίας, που δημοσιεύθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2001, μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να μας συνδέσουν με τα βίαια γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, υπονοώντας δεσμούς μεταξύ του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ηγέτη της Αλ Κάιντα, και του Ιράν, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Συρίας και της Κούβας.

Συγγραφέας μιας τέτοιας επικίνδυνης γελοιότητας ήταν ο Ορλάντο Γκουτιέρες Μπαρονάτ, το κείμενο, τουλάχιστον, φέρει την υπογραφή του. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί έθεταν τον κουβανικό λαό σε σοβαρό κίνδυνο, σε μια εποχή που η κόλαση του πολέμου μαινόταν σε διάφορες "σκοτεινές γωνιές του πλανήτη".

Τι ψάχνει στην Ουκρανία μια τέτοια "εξέχουσα" ακροδεξιά φιγούρα;

Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στο σενάριο. Οι κεντρικοί στόχοι της νέας βορειοαμερικανικής εκστρατείας αποσκοπούν στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Κούβας ~ Ουκρανίας, στην ενίσχυση των δεσμών με την ακροδεξιά στη Γηραιά Ήπειρο και να δυναμιτίσει την πολιτική συμφωνία και συνεργασία μεταξύ του νησιού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενός από τους κύριους οικονομικούς εταίρους της Κούβας.

Επιπλέον, και όχι λιγότερο σημαντικό, επιδιώκει να εξαπολύσει διπλωματική επίθεση κατά της Κούβας και της Ρωσίας στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο των ενεργειών που ετοιμάζει κατά της παρουσίας του Κουβανού προέδρου στη Νέα Υόρκη.

Θέλουν να εμποδίσουν να ακουστεί η φωνή του έθνους μας, να εμποδίσουν τη συνεργασία Νότου-Νότου και να εμποδίσουν την πορεία προς έναν πολυπολικό κόσμο, γι' αυτό και ανησυχούν τόσο πολύ για τη Σύνοδο Κορυφής G77-Κίνας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα αυτόν τον μήνα, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Τελικά, χρειάστηκε να στείλουν το "αστέρι τους" σε μια περιοδεία που χρηματοδοτήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Δεν υπήρχε κανένας σαν αυτόν για να βγει στην κάμερα και να πει παράξενες και ψευδείς ιστορίες, εναντίον της χώρας που γεννήθηκε, χωρίς την παραμικρή αμηχανία.