Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

H αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας επισκέπτεται την τράπεζα των BRICS στην Κίνα

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Συνάντηση Ροντρίγκες  και Ρούσεφ. με στόχο την ενίσχυση  της   οικονομικής συνεργασίας.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, επισκέφθηκε την Τετάρτη την έδρα της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των Μπρικς (NBD) στη Σαγκάη της Κίνας, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρό της, Ντίλμα Ρούσεφ.

 H Ροντρίγκες έγινε δεκτή από την πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία κατέχει τη θέση του προέδρου του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος από τον Μάρτιο του 2023 έως το 2025, καθώς και από τον Αλεχάντρο Τεξέιρα, ανώτερο σύμβουλο για οικονομικές υποθέσεις.

Εκ μέρους του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Μπολιβαριανής Κυβέρνησης της Βενεζουέλας να συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας Νότου-Νότου. Πιστεύουμε στην οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής αρχιτεκτονικής, δήλωσε η Ροντρίγκες στη συνάντησή του με τη Ρούσεφ.

 


Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενισχυθεί και να προωθηθεί η οικονομική συνεργασία για την ανάπτυξη μεταξύ του λατινοαμερικάνικου έθνους και του εν λόγω οργανισμού ολοκλήρωσης.

Ομοίως, η ανταλλαγή απόψεων με την πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επέτρεψε την εξέταση θεμάτων ενδιαφέροντος που αποσκοπούν στην εδραίωση των διαφόρων στρατηγικών και εμπορικών τομέων.

Την εκτελεστική αντιπρόεδρο συνόδευαν ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Βραζιλία, Γκιουζέπε Γιοφρέδα, ο πρόεδρος της PDVSA (Πετρέλαια της Βενεζουέλας και ο Νικολάς Μαδούρο Γκέρα, , μέλος της Εθνοσυνέλευσης (AN).

Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των Brics δημιουργήθηκε το 2014, όταν η Ντίλμα Ρούσεφ ήταν πρόεδρος της Βραζιλίας. Σκοπός της είναι η χρηματοδότηση έργων υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες που απαρτίζουν την ομάδα και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

Η επίσκεψη αυτή στην έδρα της NBD αποτελεί μέρος της περιοδείας εργασίας που πραγματοποιεί η εκτελεστική αντιπρόεδρος στην ασιατική χώρα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με κινεζικά στελέχη και αρχές.