Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Κούβας στη Λευκορωσία

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μινσκ, 1 Ιουλίου (Prensa Latina) Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας, στρατηγό του Σώματος Στρατού Aλβάρο Λόπες Μιέρα , ολοκλήρωσε σήμερα μια επιτυχημένη επίσκεψη στη Λευκορωσία, δήλωσε ο πρέσβης της Κούβας στο Μινσκ Σαντιάγο Πέρες.
 
Όπως δήλωσε στην Prensa Latina,  ο επίσης Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του,  Βίκτορ Χρένιν, όπου συζήτησαν τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, η κουβανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και το μνημειακό συγκρότημα Jatim, όπου επαναβεβαίωσε τον θαυμασμό του κουβανικού λαού για την ηρωική αντίσταση του λευκορωσικού έθνους.

Σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο  Λόπες Μιέρα   τόνισε την καλή κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και κυβερνήσεων, καθώς και το επίπεδο στο οποίο έχουν φθάσει οι δεσμοί μεταξύ των ανώτατων ηγεσιών της Κούβας και της Λευκορωσίας, και υπογράμμισε τον ρόλο του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο  στην ηγεσία της σλαβικής χώρας.

Η κουβανική αντιπροσωπεία έφτασε στο Μινσκ από τη Ρωσία, όπου επίσης πραγματοποίησε επίσκεψη και είχε συναντήσεις με τον Ρώσο ομόλογό της.