Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Το PSUV στην Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα

Το Μάρτιο του 
2023 στη Βενεζουέλα, θα διεξαχθεί η τρίτη Διάσκεψη της  Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας , η οποία θεωρείται από το PSUV ως μια καλή πρόταση που θα αποτελέσει μέρος της ατζέντας των διεθνών δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν.

Εκπρόσωποι του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), συμμετείχαν στη «Διεθνή Διάσκεψη της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας» στο Βελιγράδι της Σερβίας, στις 17 Δεκεμβρίου 2022 μαζί με περισσότερα από 25 αριστερά πολιτικά κόμματα από Ανατολική Ευρώπη, Ευρασία και Ασία, που συγκεντρώθηκαν σε αυτή τη συνάντηση για να καταγγείλουν τις παρεμβατικές ενέργειες των ΗΠΑ τον παρεμβατισμό του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με διάφορες μανούβρες απειλούν τους λαούς του κόσμου. Αυτή η Αντιιμπεριαλιστική Διάσκεψη είναι η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε το 2022, η πρώτη έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι, όπου εγκρίθηκε μια αντιιμπεριαλιστική διακήρυξη την οποία το PSUV έλαβε την απόφαση να προσυπογράψει.

Ο βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του PSUV, Σαούλ Ορτέγκα, μίλησε στην ολομέλεια της Πλατφόρμας, χαιρετίζοντας τους παρόντες εκ μέρους του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της Εθνικής Διεύθυνσης PSUV. Δήλωσε ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση είναι προωθητής των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων και στηρίζει τους λαούς που είναι αποφασισμένοι να είναι ελεύθεροι και κυρίαρχοι.

Είπε ότι από τη Βενεζουέλα διατηρεί μια συνεχή δράση υπέρ της αλληλεγγύης και μια σταθερή θέση κατά του φασισμού που απειλεί τους λαούς του κόσμου. Η πατρίδα του Μπολίβαρ και του Τσάβες εντάσσεται σε αυτές τις πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να φέρουν κοντά αριστερές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στον κόσμο για να αντιμετωπίσουν τις ενέργειες του ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του, δήλωσε ο βουλευτής Ορτέγκα.