Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Ο Πρόεδρος του Μεξικού θα συζητήσει την υπόθεση Ασάνζ με τον Μπάιντεν

Πηγή: The Press Project

«Αν καταδικαστεί σε θάνατο θα πρέπει να ξηλωθεί το Άγαλμα της Ελευθερίας»

Τη Δευτέρα, ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ επανέλαβε την προθυμία του να συζητήσει την υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Μεξικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμος να παράσχει άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ- την ίδια στιγμή, επέκρινε ότι «ο μεγάλος Τύπος» σιώπησε μπροστά στην υπόθεση του ιδρυτή του WikiLeaks.

«Εάν μεταφερθεί στις ΗΠΑ και του επιβληθεί η μέγιστη ποινή, [καταδικαστεί] σε θάνατο στη φυλακή, θα πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία για να ξηλωθεί το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη που της χάρισαν οι Γάλλοι, διότι δεν θα αποτελεί πλέον σύμβολο της ελευθερίας», εξήγησε ο Λόπες Ομπραδόρ.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ο καλύτερος δημοσιογράφος της εποχής μας στον κόσμο και έχει αντιμετωπιστεί πολύ άδικα, χειρότερα από έναν εγκληματία. Αυτό είναι ντροπή για τον κόσμο», δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος, ζητώντας να αρθούν οι κατηγορίες. Υπενθύμισε ότι «η ανθρωπιά πρέπει να επικρατήσει».