Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

El Che - Θεατρικός μονόλογος, τις Πέμπτες του Μάη στο 2510

Πέμπτες 05 / 12 / 19 / 26 Μάη
Ώρα προσέλευσης: 20.30
ΧΩΡΟΣ 2510 / Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια

Κείμενο - Ερμηνεία: Βασίλης Κυριάκου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταματίου
Διάρκεια: 1 ώρα και 15

Γενική είσοδος: 10 ευρώ 
Φοιτητικό - Μαθητικό: 5 ευρώ


Σα να μην πέρασε μια μέρα. Από τα πάντα. Από τις αιτίες τις παλιές που προκαλούν τους πολέμους, μας φυλακίζουν με αφορμή την πανδημία και μας πεθαίνουν έξω από τις ΜΕΘ, χωρίς ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία. Εν τέλει χωρίς μέλλον για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ειδικά για τη νεολαία. Γι αυτούς τους λόγους. 

Γιατί ρωτώντας τη νέα γένια ποιός είναι ο Che, ελάχιστοι τον γνωρίζουν. Γιατί ελάχιστοι γνωρίζουν την παρακαταθήκη του στο δωρεάν σύστημα παιδείας στην Κούβα. Για το καλύτερο σύστημα Υγείας στον κόσμο. 

Γιατί σε όλες τις ερωτήσεις, απάντηση είναι ο άνθρωπος. Ως γιατρός και ως στρατιώτης πολεμιστής για όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Για 60 λόγους, όσα τα χρόνια από το επιβληθέν εμπάργκο των ΗΠΑ που κάτω από το στόμα του λύκου με σημαία την ανεξαρτησία φωνάζει! Για να θυμηθούμε τον Φιδέλ. 

Για 1959 λόγους. Όσο το έτος της Κουβανικής Επανάστασης. 
”Αυτό που δεν σας είπαν όμως είναι πως δεν πέθανα!” Κάτω από τη λυρική τανγκέρικη μουσική του Astor Piazzola, την σύγχρονη των Gotan Project σας ταξιδεύουμε από το Rosario, το Buenos Aires ως την Santa Clara και την Habana. Με αυτοσαρκασμό από τα παιδικά χρόνια, τα άγνωστα ταξίδια του μέχρι την νικηφόρα Κουβανική Επαναστάση. 

Για 1959 λόγους που οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες. 
¡Hasta la victoria siempre! 
Για 2510 λόγους σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε μαζί σε όλη τη Nuestra América.