Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Βενεζουέλα: Ξεπέρασε το 1.000.000 βαρέλια η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου

Πηγή:  Cubadebate

Αυτό το Σάββατο, ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Tαρέκ Ελ Αισάμι, ανέφερε ότι η χώρα ξεπέρασε την παραγωγή του ενός εκατομμυρίου βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα, παρά τα μονομερή περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σε χριστουγεννιάτικο μήνυμα του, ο βενεζουελάνος αξιωματούχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον κλάδο και στην κρατική εταιρεία για τις προσπάθειες ποτ κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο και η κρατική Petroleos de Venezuela (PDVSA) και ιδιαίτερα το προσωπικό εξόρυξης και παραγωγής καθώς και αυτό των μικτών εταιρειών.

«Τους είδα, παρά τις απειλές του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ , εδώ είναι ένας λαός που στέκεται, με αξιοπρέπεια και πρωτοπορία την εργατική τάξη του πετρελαίου», είπε ο Ελ Αισάμι.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από τα 500.000 βαρέλια την ημέρα που εξορύσσονταν στο τέλος του 2020 και υπερβαίνει τη μέση παραγωγή που επιτεύχθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, η οποία ήταν 876.100 βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, το ρεκόρ αυτό παραγωγής των 1.041.660 βαρελιών αναλύεται ως εξής: Orinoco Belt (577.000 βαρέλια), West (242.850), East (211.740) και φυσικό αέριο (10.070).

Η βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει δεχτεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την πολιτική παράνομων κυρώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της αναζητούν λύσεις για να ανεβάσουν την παραγωγή.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσυ Ροντρίγκες, δήλωσε ότι «αυτά τα καταναγκαστικά μέτρα έχουν επιβάλει κυρώσεις σε 192 άτομα, 150 εταιρείες, 69 πλοία, 30 πετρελαιοφόρα και 58 αεροσκάφη. Επιπλέον, έχουν εκδοθεί επτά εκτελεστικά διατάγματα αποκλεισμού κατά της βιομηχανίας πετρελαίου».

(TeleSur)