Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Βολιβία: Eνώνονται οι κοινωνικές ομάδες για να αντιμετωπίσουν πιθανό πραξικόπημα

Πηγή: teleSUR
Ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες συμμετείχε επικεφαλής της αντιπροσωπείας του MAS. 

Αντιμέτωποι με απειλές από τη δεξιά αντιπολίτευση της Βολιβίας στη Σάντα Κρουζ, 16 ηγέτες κοινωνικών ομάδων αποφάσισαν να ενωθούν για να υπερασπιστούν ένα πιθανό πραξικόπημα κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Λουίς Αρσε.

Αυτό έγινε γνωστό από τον πρώην πρόεδρο και ηγέτη του κόμματος Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS), Έβο Μοράλες, αυτή την Κυριακή, μετά τη συνάντηση όπου συμμεττείχαν οι κοινωνικές ομάδες.

«Αντιμέτωποι με απειλές από τη δεξιά και την Επιτροπή Πολιτών της Σάντα Κρουζ που ισχυρίζονται ότι έχουν την συνταγή για την ανατροπή του « δικτάτορα » @LuchoXBolivia, 16 στελέχη των εθνικών κοινωνικών τομέων αποφάσισαν να υπερασπιστούν την κυβέρνησή μας και τη δημοκρατική επανάσταση», δημοσίευσε σε μήνυμά του λογαριασμό στο Twitter.
Την περασμένη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, 15 κοινωνικές οργανώσεις, συνδικάτα και εργατικές ομοσπονδίες πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου κατήγγειλαν τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης και δήλωσαν ότι τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής.  

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι της Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μεταλλείων και της Συνομοσπονδίας   Γυναικών Αγροτών  επανέλαβαν την υποστήριξή τους στον Λουίς Αρσε και την πρόθεσή τους τους να παραμείνουν ενωμένοι απέναντι στις «συνταγές ανατροπής κυβερνήσεων» που υποδεικνύει η δεξιά  

Η Santa Cruz είναι  μια περιφέρεια της Βολιβίας  που περιλαμβάνει την επαρχία Chiquitos όπου βρίσκεται η περιοχή Chiquitanía, μια εκτεταμένη πεδιάδα της Βολιβίας που τις τελευταίες μέρες επλήγη από  πυρκαγιές. Η ίδια περιφέρεια είχε πληγεί επίσης  ο 2019,  όπου καταστράφηκαν 6,4 εκατομμύρια εκτάρια.