Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας το κείμενο διαλόγου του Μεξικού

 Πηγή:  teleSUR

Νομική ισχύ έχει η συμφωνία στο Μεξικό μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, μετά την ομόφωνη έγκριση του ντοκουμέντου και τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χαιρέτισε την Τρίτη την έγκριση από την Εθνοσυνέλευση και τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης, της συμφωνίας υποστήριξης του διαλόγου που διεξάγεται μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της αντιπολίτευσης στο Μεξικό.

« Το μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και τμημάτων της αντιπολίτευσης δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα. Xαιρετίζω την υποστήριξη και την έγκριση των βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης. Για κυριαρχία και ειρήνη! », έγραψε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στον λογαριασμό του στο Twitter.



Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, οι βουλευτές του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας έδωσαν την έγκρισή τους στο ντοκουμέντο που προέκυψε από τον πρόσφατο διάλογο στην πρωτεύουσα του Μεξικού. 

Μετά την ομόφωνη έγκριση του από την Εθνοσυνέλευση και τη δημοσίευσή του σην εφημερίδα της κυβέρνησης (Gaceta Oficial) το ντοκουμέντο αποκτά νομική ισχύ.

Στο ντοκουμέντο οι εκπρόσωποι των τμημάτων της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, συμφώνησαν να εγκαταλείψουν τη βία, να εργαστούν για την ευημερία των Βενεζουελάνων και να ζητήσουν την παύση των κυρώσεων και των περιοριστικών μέτρων από πλευράς των ΗΠΑ, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.