Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ο ΥπΕξ της Κούβας χαιρετίζει την αποστολή συρίγγων από τον Καναδά

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες, ευχαρίστησε σήμερα το κίνημα αλληλεγγύης του Καναδά, συμπολίτες και φίλους του νησιού για την πρόσφατη αποστολή αλληλεγγύης σχεδόν δύο εκατομμυρίων συρίγγων.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε τις δυσκολίες που έχει επιβάλει η πολιορκία των ΗΠΑ για αυτήν την πρωτοβουλία.

«Ευχαριστούμε θερμά το κίνημα αλληλεγγύης στον Καναδά, τους κουβανούς κατοίκους, συνδικαλιστές και φίλους της Κούβας για τη δωρεά σχεδόν δύο εκατομμυρίων συρίγγων. Τα εμπόδια που επέβαλε ο αποκλεισμός δεν μπόρεσαν να σταματήσουν αυτήν την ευγενική και αδελφική χειρονομία», έγραψε.

Ένα εκατομμύριο 920 χιλιάδες σύριγγες για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά του Covid-19 από τη βόρεια χώρα έφτασαν στο νησί στις 17 Αυγούστου χάρη στις προσπάθειες 20 οργανώσεων, φίλων του έθνους της Καραϊβικής, συνδικάτων και κουβανών κατοίκων.

Η πρωτοβουλία κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 130.000 δολάρια για την αγορά εφοδίων.

"Όλοι τους έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους περιορισμούς και τα εμπόδια που βάζει η παράλογη πολιτική οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα, και έχει επιδεινωθεί εν μέσω της πανδημίας", δήλωσε η αντιπρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών, Νοέμι Ραμπάσα.

Αυτή την εβδομάδα, επιπλέον, ανακοινώθηκε η άφιξη στη χώρα της Καραϊβικής περισσότερων από 1.200.000 δισκίων και 400.000 αμπουλών δεξαμεθαζόνης, φαρμάκου με αντιφλεγμονώδη δράση, δωρεά από την κυβέρνηση του Καναδά και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για Παιδιά.