Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Έθνος Mapuche: Αυτονομία εδαφικός έλεγχος και συγκρούσεις με την αστυνομία - (+videos)


Λίγο πριν από το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Μαρτίου, ενημερωθήκαμε για μια αστυνομική επιδρομή στο έδαφος των Mapuche που παραμένει υπό εδαφικό έλεγχο από τις δυνάμεις των Mapuche που εξασκούν την επιστροφή των εδαφών τους εκεί. Άγνωστος παραμένει μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος λόγος αυτής της ενέργειας, ωστόσο, η αντίσταση άμεση και από τη LOF υπάρχει για προσοχή σε αυτή την επίθεση.

Μετά από ώρες, είναι ορατά οχήματα των στρατιωτικών δυνάμεων της αστυνομίας της Χιλής είναι στους εσωτερικούς δρόμους του Temulemu Chico. Οι υπερασπιστές της περιοχής ανάκτησης έχουν προετοιμαστεί για κλιμάκωση στην αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης.



Μετά την οριοθέτηση των εδαφών, διατηρείται η αντίσταση από τα γύρω δάση, καθιστώντας σαφές ότι η αυτοάμυνα στο Wallmapu ασκείται με διάφορους τρόπους. Οι αυτόνομες και παραγωγικές ανακτήσεις έχουν ατελείωτες εκφράσεις, από την απελευθέρωση μιας περιοχής, το ξερίζωμα των μονοκαλλιέργειών (και) των εξορυκτικών εταιρειών που αποξηραίνουν τα ποτάμια και καταστρέφουν τη γη (Ñuke Mapu) , την αναδάσωση και σπορά, την ανάκτηση και άσκηση πνευματικότητας, αθλητισμού και αυτόχθονα πολιτισμού, μέχρι την υπεράσπιση αυτών των αυτόνομων (περιοχών) μέσω της άσκησης αποτελεσματικού εδαφικού ελέγχου που θεωρούν απαραίτητο για την ανάκτηση μιας περιοχής από κρατική ή / και καπιταλιστική εισβολή.




Σχετικά βίντεο για τον διαρκή αγώνα τον Mapuche
 


Oλόκληρο το σχετικό ντοκιμαντέρ “Apaga y vamonos” (Switch off) - (Χιλή, 2005)