Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Αερόστατο με συνθήματα κατά του αποκλεισμού της Κούβας υψώθηκε στη Ρωσία

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Το αερόστατο "Comandante" υψώθηκε σήμερα στον ουρανό από τα προάστια της Μόσχας, ως μέρος των δράσεων στη Ρωσία του Διεθνούς Καραβανιού κατά του αποκλεισμού των ΗΠΑ προς την Κούβα.

Με την εικόνα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και το μήνυμά του με αίτημα τον τερματισμό της οικονομικής, εμπορικής και χρηματοπιστωτικής πολιορκίας της Ουάσιγκτον στο νησί, η ανύψωση του αεροστάτου ήταν μια από τις πρωτοβουλίες των οργανώσεων αλληλεγγύης με την Κούβα, εν μέσω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί από την επιδημιολογική κατάσταση που προκλήθηκε από τον Covid-19.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν ο κουβανός πρέσβης στη Ρωσία, Χούλιο Γκαρμεντία, ο πρόεδρος του Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας με την Κούβα, Αλεξέι Λαβρόφ, και η επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής για την εξάλειψη του αποκλεισμού στην Κούβα, Λένα Λοσκίνα, μεταξύ άλλων φίλων του νησιού.

Σε πρόσφατες δηλώσεις προς την Prensa Latina, η Λοσκίνα υπενθύμισε ότι ο πιλότος του μπαλονιού, Ιγκόρ Ναϊμίλοφ, φέρνει σε πέρας αυτή την αποστολή αλληλεγγύης από το 2012.

«Πρώτα, στο καλάθι του μπαλονιού, το οποίο τότε ονομάσαμε "Σφαίρα Αλληλεγγύης", τοποθετήθηκε ένα κάλεσμα για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων.

Τόνισε ότι μετά την αποφυλάκιση από φυλακές των ΗΠΑ των κουβανών μαχητών, το αερόστατο χρησίμευσε για τη διάδοση τόσο στη Ρωσία όσο και σε άλλες χώρες των αιτημάτων της Κούβας και του κόσμου για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού.