Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο Μεξικό

Πηγή: Telesurtv.net

Ο υφυπουργός Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας του Μεξικού, Ούγο Λόπες-Γκατέλ Ραμίρες, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή για την Προστασία από τους Υγειονομικούς Κινδύνους (Cofepris) χορήγησε την άδεια έκτακτης ανάγκης για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, το οποίο συνεπάγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το έθνος.

"Η Cofepris χορήγησε την άδεια έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο Sputnik V κατά του Covid-19", δήλωσε ο Λόπες-Γκατέλ κατά τη συνήθη συνέντευξη τύπου σχετικά με τη συμπεριφορά της πανδημίας Covid-19 στη χώρα των Αζτέκων.

Ο Λόπες-Γκατέλ Ραμίρες επεσήμανε ότι υπάρχει συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, η οποία ορίζει ότι μόλις εγκριθεί η επείγουσα χρήση του εμβολίου, οι ρωσικές αρχές θα υπογράψουν τη σύμβαση για την αποστολή της πρώτης παρτίδας.

"Η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό Υγείας, Χόρχε Αλκόσερ, μόλις απελευθερωθεί η χρήση έκτακτης ανάγκης, θα σταλεί στη Ρωσία, οι Ρώσοι θα την υπογράψουν και η δέσμευση είναι ότι σε πολύ λίγες μέρες μπορούν να στείλουν την πρώτη αποστολή 200 χιλιάδων τεμαχίων εμβολιασμού, δηλαδή 400 χιλιάδων δόσεων", ανέλυσε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι η έγκριση προήλθε από πρωτοβουλία της δημόσιας εταιρείας, Birmex, η οποία έχει δεσμευτική συμφωνία για να εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Ρωσίας, στη διαδικασία έγκρισης της επείγουσας χρήσης της δόσης. "Αυτό είναι ενθαρρυντικό, έχουμε ένα νέο εμβόλιο στη διάθεσή μας", δήλωσε με αισιοδοξία υφυπουργός.