Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ: Δύο νεκροί σε ένοπλη επίθεση κατά μελών του FMLN

Πηγή: Resumen Latinoamericano via Telesur

Μια ένοπλη επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής μελών του πρώην κυβερνητικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου Farabundo Martí (FMLN), η οποία σημειώθηκε την Κυριακή στην πρωτεύουσα  Σαν Σαλβαδόρ, άφησε δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας του Σαλβαδόρ. 

Ο Πρόεδρος του Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε, αποκάλυψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η Εθνική Αστυνομία (PNC) συνέλαβε δύο υπόπτους που πυροβόλησαν υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος. 

"Ένας από τους υπόπτους υποβλήθηκε επειγόντως σε χειρουργική καθώς είχε τραύματα από πυροβόλο όπλο στην κοιλιά του", δήλωσε ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ.


Ο γενικός εισαγγελέας, Ραούλ Μέλαρα, μέσω των κοινωνικών δικτύων επιβεβαίωσε το θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό πέντε από την επίθεση, για την οποία ξεκίνησε έρευνα.

«Αυτό είναι σοβαρό, η εκλογική αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνει αιματοχυσία. Ερευνούμε ήδη, θα διώξουμε τους υπεύθυνους», δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου δημόσιας τάξης. 

Τα πολιτικά κόμματα του Σαλβαδόρ βρίσκονται σε πλήρη προεκλογική εκστρατεία για τις νομοθετικές (βουλευτικές) και δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 Φεβρουαρίου.


Το FMLN εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε τη δολοφονία των μελών του και υποστήριξε ότι η επιθετικότητα είναι αποτέλεσμα της «διαρκούς εκστρατείας μίσους του Προεδρικού Μεγάρου και του Προέδρου Μπουκέλε εναντίον του κόμματός μας και των μελών μας», δήλωσε το πολιτικό κόμμα που κυβερνούσε το Ελ Σαλβαδόρ από το 2009 έως το 2019.