Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ντίας-Κανέλ: "Οι Κουβανοί πατριώτες, όπου και αν ζουν, γνωρίζουν ότι ο αποκλεισμός είναι εγκληματικός"

 Πηγή: Granma.cu

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάς-Κανέλ, ευχαρίστησε τους μετανάστες από το έθνος της Καραϊβικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι την Κυριακή πραγματοποίησαν καραβάνι αλληλεγγύης ενάντια στον οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στη χώρα τους.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος τόνισε ότι οι Κουβανοί πατριώτες, όπου κι αν ζουν, κατανοούν ότι η πολιορκία των ΗΠΑ είναι έγκλημα κατά του λαού του μεγαλύτερου νησιού των Αντιλλών. "Η Κούβα ευχαριστεί τα απόδημα παιδιά της για το καραβάνι Puentes de amor [γέφυρες αγάπης]", έγραψε ο αρχηγός του κράτους.

Με ποδήλατα ή αυτοκίνητα, φέρνοντας σημαίες και αφίσες με μηνύματα κατά του αποκλεισμού, και με πρόθεση «γέφυρες αγάπης» να χτιστούν μεταξύ του έθνους της Καραϊβικής και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι συμμετέχοντες ζήτησαν τη διακοπή των καταναγκαστικών μέτρων κατά της Κούβας, και τάχθηκαν υπέρ της ενότητας των μεταναστών για αυτό το σκοπό, ανέφερε το πρακτορείο Prensa Latina. Οι πόλεις του Μαϊάμι, της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Σιάτλ ήταν το σκηνικό αυτού του αιτήματος.

Το προηγούμενο Σάββατο, οι ομάδες-μέλη του συνασπισμού Συμμαχία Μαρτί στο Μαϊάμι καταδίκασαν την ανατρεπτική εκστρατεία εναντίον του κουβανικού λαού και της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την μια παλιά συνήθεια που κατευθύνεται και χρηματοδοτείται από οργανισμούς με μια βαθιά ριζωμένη αντεπαναστατική διαδρομή και έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.