Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Κούβα: Εγκαινιάστηκε νέο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στην Αρτεμίσα

Πηγή: Granma.cu

Η Κούβα εγκαινίασε ένα νέο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στην επαρχία Αρτεμίσα, στα δυτικά της χώρας, για την επεξεργασία δειγμάτων PCR σε πραγματικό χρόνο και τη διάγνωση του COVID-19.

 Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρομπέρτο ​​Μοράλες Οχέδα, ανακοίνωσε την ίδρυση της νέας εγκατάστασης στην πολυκλινική Ορλάντο Σαντάνα, στο δήμο Μαριέλ, που θα καλύπτει την Αρτεμίσα και το Πινάρ ντελ Ρίο, τη δυτικότερη των επαρχιών του νησιού.

 Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μοράλες Οχέδα είπε ότι η νέα μονάδα αποτελεί μέρος της αύξησης δυναμικότητας των εργαστηρίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού SARS-CoV-2.

 Η τοπική τηλεόραση ανέφερε ότι το εργαστήριο είναι σε θέση να επεξεργάζεται 300 δείγματα την ημέρα και θα παρέχει επίσης υπηρεσίες στην Ειδική Ζώνη Ανάπτυξης Μαριέλ.

 Στα εγκαίνια συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας του νησιού, Χοσέ Άνχελ Πορτάλ Μιράντα, ο Εθνικός Διευθυντής Επιδημιολογίας, Φρανσίσκο Ντουράν Γκαρσία, και τοπικές αρχές.

 Την προηγούμενη ημέρα, η Κούβα επεξεργάστηκε 8.994 δείγματα, εκ των οποίων τα 86 ήταν θετικά για τον SARS-CoV-2, με σύνολο στη χώρα 6.887 επιβεβαιωμένων ατόμων.

 Το Πινάρ ντελ Ρίο παρουσιάζει την πιο περίπλοκη επιδημιολογική κατάσταση στο νησί και, σύμφωνα με την τελευταία συνάντηση της προσωρινής ομάδας εργασίας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του COVID-19, έχει το υψηλότερο ποσοστό θετικών ανά 100.000 κατοίκους.