Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Ο Έβο Μοράλες θα επιστρέψει στη Βολιβία στις 9 Νοεμβρίου

 Πηγή: www.cubadebate.cu

Ο Έβο Μοράλες θα επιστρέψει στη Βολιβία στις 9 Νοεμβρίου, μετά από αρκετούς μήνες προσφυγιάς στην Αργεντινή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Έξι Ομοσπονδιών του Τρόπικο της Κοτσάμπαμπα, Ανδρόνικο Ροντρίγκες. 

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Telesur, ο γερουσιαστής που εκλέχθηκε στη Κοτσαμπάμπα με το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS) διαβεβαίωσε την άφιξη του Μοράλες στο έδαφος της Βολιβίας αυτή την ημερομηνία, μόλις μία ημέρα μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου προέδρου, Λουίς Άρσε. 

Ο Ροντρίγκες τόνισε επίσης ότι ο Μοράλες θα πάει στη Κοτσαμπάμπα στις 11 Νοεμβρίου, "την ημέρα που έφυγε, την ίδια μέρα επιστρέφει, στο ίδιο μέρος απ’ όπου έφυγε. Θα είναι μια ιστορική μέρα για εμάς".

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Έβο Μοράλες ανετράπη από Πρόεδρος της Βολιβίας, με πραξικόπημα που είχε επικεφαλής πολλούς πολιτικούς και την ανώτατη διοίκηση του στρατού και της αστυνομίας. 

Ο Μοράλες έφυγε από τη χώρα για το Μεξικό, αν και μετακόμισε αργότερα στην Αργεντινή, όπου και διαμένει προς το παρόν, ως πολιτικός πρόσφυγας. 

Εν τω μεταξύ, από την ντε φάκτο κυβέρνηση της Τζενίνε Άνιες, απαγγέλθηκαν αμέτρητες κατηγορίες εναντίον του αυτόχθονα ηγέτη, οι οποίες πρόσφατα αποσύρθηκαν.

(Με πληροφορίες από το Prensa Latina)