Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Φτάνουν στην Κούβα οι πρώτοι ξένοι τουρίστες μετά τον covid-19

Πηγή: Prensa-latina.cu

Με αυστηρά μέτρα ασφάλειας και προστασίας, το Διεθνές Αεροδρόμιο Jardines del Rey, στο Κάγιο Κόκο, κεντρική περιοχή της Κούβας, δέχτηκε τους πρώτους ξένους τουρίστες της φάσης επανεκκίνησης μετά τον Covid-19.

Προερχόμενοι από το Νασάου, στις Μπαχάμες, οι επισκέπτες ελέγχθηκαν στο αεροδρόμιο του Σιέγο ντε Άβιλα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την ανίχνευση οποιωνδήποτε αναπνευστικών συμπτωμάτων προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.

Οι τουρίστες μένουν στο ξενοδοχείο Pullman στο Κάγιο Κόκο, το οποίο ανήκει στη γαλλική αλυσίδα Accor Hotels, πρόσφατα πιστοποιημένο για έναν «πιο υγιεινό και ασφαλή τουρισμό».

Όπως εξήγησε η νοσοκόμα του ξενοδοχείου, Βάνια Λόπες, στις εγκαταστάσεις είναι ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα υγιεινής, καθαριότητας και προστασίας έτσι ώστε ο πελάτης να αισθάνεται ασφαλής και να απολαύσει μια ευχάριστη διαμονή.

Δήλωσε ότι όλοι οι χώροι έχουν τις προϋποθέσεις για να διασφαλίσουν τη φυσική αποστασιοποίηση, την απολύμανση των χεριών και τα μέσα για την ενημέρωση του τουρίστα σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της διαμονής του.

Ο τουριστικός προορισμός Jardines del Rey, που βρίσκεται στα νησάκια της βόρειας ακτής στο κέντρο του νησιού, έχει ακόμα τα ξενοδοχεία Meliá, Cayo Coco και Playa Paraíso, με την πιστοποίηση «Τουρισμός πιο υγιεινός και ασφαλής», έτοιμα να δεχτούν ξένους ταξιδιώτες.