Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κίνα απονέμει στον Ραούλ το Μετάλλιο Φιλίας

Πηγή: Granma.cu

Ο Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρους, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, θα λάβει το Μετάλλιο Φιλίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο πλαίσιο των εορτασμών για την 70η επέτειο αυτού του έθνους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υπέγραψε την Τρίτη προεδρικό διάταγμα για να απονέμει εθνικά μετάλλια και τιμητικούς τίτλους σε 42 άτομα από τη χώρα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Μετάλλιο της Δημοκρατίας, το Μετάλλιο της Φιλίας και άλλοι τίτλοι, που εγκρίθηκαν επίσης στις 17 Σεπτεμβρίου από τη μόνιμη επιτροπή της Εθνικής Λαϊκής Συνέλευσης της Κίνας σε ειδική συνεδρίαση.


Ο Ραούλ είναι μία από τις έξι ξένες προσωπικότητες που θα βραβευτούν με το Μετάλλιο Φιλίας, την υψηλότερη κρατική τιμή της Κίνας που αποδίδεται σε φίλους άλλων εθνών για τη μεγάλη συμβολή τους στη στήριξη του σοσιαλιστικού εκσυγχρονισμού της Κίνας, για την προώθηση των ανταλλαγών και τη συνεργασία μεταξύ του ασιατικού γίγαντα και άλλων χωρών και για τη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης.

Η απόδοση αυτής της σημαντικής διάκρισης στον Αρχηγό του Στρατού επιβεβαιώνει την άριστη κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Κούβας. Όπως είπε ο Ραούλ στη συνάντηση των ηγετών από την Κίνα, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική που πραγματοποιήθηκε στη Μπραζίλια στις 17 Ιουλίου 2014: «Περισσότερος από μισός αιώνας ανταλλαγών με αυτή τη χώρα μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε στην πλήρη ανάπτυξη μιας υποδειγματικής σχέσης, που έχει ξεπεράσει τη δοκιμασία του χρόνου».