Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" - Εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Επανάστασης

Facebook




«60 χρόνια Κουβανική Επανάσταση – Η Kούβα ζει και εμπνέει»

Σάββατο 26 Γενάρη στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του ASCLAYE, Φαλήρου 47, δίπλα στο Σταθμό Μετρό «Συγγρού-Φιξ ( Χάρτης).

Θα μιλήσουν:
- Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας. - Άντα Τσουγκράκη, Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί».

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
   Με την αλλαγή της φετινής χρονιάς συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης το 1959. Αυτή η νίκη δε σήμανε και την λήξη του αγώνα. Αντίθετα σε αυτές τις έξι δεκαετίες η Κούβα δεν σταμάτησε ποτέ να αντιμετωπίζει επιθέσεις και αντιξοότητες. Παρόλα αυτά έχει σημειώσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις, ενώ ως και σήμερα παραμένει ζωντανή, περιφρουρεί τις αξίες και τα ιδανικά που τη γέννησαν και αποτελεί παράδειγμα και ελπίδα για τους λαούς όλου του κόσμου.
  Σήμερα ο κουβανικός λαός εξακολουθεί να αντιστέκεται, περήφανος για την ανεξαρτησία του και για τον σοσιαλιστικό δρόμο που έχει επιλέξει.
  Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της δεν συγχωρούν την Κούβα για το παράδειγμα αντίστασης που δίνει. Μεταξύ άλλων, εντείνουν τον οικονομικό αποκλεισμό (embargo) κατά του νησιού, την εκστρατεία παραπληροφόρησης-δυσφήμισης ενώ εξακολουθούν να κατέχουν παράνομα έδαφος στην περιοχή του Γουαντάναμο.
  Με αφορμή τα 60άχρονα, σας καλούμε στην εκδήλωση-γιορτή μας, στις 26 Γενάρη.
  Θα μιλήσουν:
Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας
Άντα Τσουγκράκη, Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»
   Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τους: Marta MoreleonPedro FabianAlejandro Diaz και Oscar Pozo Ramos
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας στην εκδήλωση αυτή. Θερμή παράκληση να ενημερώσετε μέλη και φίλους.