Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση καταδικάζει για άλλη μια φορά τις προσπάθειες προώθησης ενός πραξικοπήματος, από την πλευρά του Λευκού Οίκου, στη Βενεζουέλα




H Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, για άλλη μία φορά καταγγέλλει τις απόπειρες της ελίτ της εξουσίας που ελέγχει τον Λευκό Οίκο, να προωθήσει ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, κατά του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στη χώρα.

Αυτή η συνωμοσία, με επικεφαλής τον John Bolton, Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προσπαθεί να επιβάλει με τη βία στο λαό της Βενεζουέλας, μία κυβέρνηση μαριονέτων -όπως προσπάθησαν το 2002-, η θητεία της οποίας δεν ανταποκρίνεται στο Σύνταγμα, ούτε στη λαϊκή βούληση, αλλά στα συμφέροντα των αμερικανικών πολυεθνικών.


Ενώ ο Συνταγματικός Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, προτρέπει τον διάλογο με σεβασμό μεταξύ των δύο χωρών, ο Μπόλτον υιοθετεί το σενάριο των πραξικοπηματικών περιπετειών που έχουν ιστορικό χαρακτήρα στην ιμπεριαλιστική ατζέντα, προκαλώντας αίσθηση σε ένα μικρό τομέα της δεξιάς της Βενεζουέλας, που έχει δείξει αδιαφορία για την εκπλήρωση της εντολής που της δόθηκε από το λαό της Βενεζουέλας να ασκήσει το ρόλο μίας δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Η χειρότερη απειλή κατά την ασφάλεια του λαού της Βενεζουέλας είναι αναμφισβήτητα ο εγκληματικός αποκλεισμός που επέβαλε η Ουάσινγκτον. Ως εκ τούτου, η Βενεζουέλα απαιτεί τη λήξη όλων των οικονομικών και διπλωματικών επιθέσεων εναντίόν της οικονομίας και των δημοκρατικών θεσμών και επαναλαμβάνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι οι πιέσεις, οι απειλές και οι επιθέσεις, η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται ολοκληρωτικά την κυριαρχία του Βενεζουελανικού λαού. Η Βενεζουέλα θα χρησιμοποιήσει όλη της την πολιτική, ηθική και συνταγματική εξουσία για να νικήσει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της.

Καράκας, 13 Ιανουαρίου 2019